Lucrările de la Evaluarea Națională vor fi corectate electronic de anul viitor. Ce a declarat Sorin Cîmpeanu?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dorește să adopte un nou sistem de corectare în ceea ce privește lucrările de la examenele naționale.

Lucrările de la Evaluarea Națională vor fi corectate electronic de anul viitor. Ce a declarat Sorin Cîmpeanu?
Ministrul Educației a venit cu o nouă propunere referitoare la reforma învățământului românesc, astfel că a făcut publică dorința lui de a implementa corectarea electronică a lucrărilor de la Evaluarea Națională, începând cu 2022.[Sursa foto: Captură tv]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Ministrul Educației a venit cu o nouă propunere referitoare la reforma învățământului românesc, astfel că a făcut publică dorința lui de a implementa corectarea electronică a lucrărilor de la Evaluarea Națională, începând cu 2022.

Citeste si: Bacalaureat 2021. Cele mai amuzante perle pe care le-au scris elevii pe foile de examen la limba română

"Există deja un proiect pilot"

Sorin Cîmpeanu a declarat că inițiativa nu a fost una instituționalizată, a ministerului, ea a fost folosită anul acesta ca proiect pilot, pentru corectarea lucrărilor de la evaluarea elevilor clasei a șasea: "Există deja un proiect pilot și sunt colegi cu inițiativă – nu e o inițiativă instituționalizată, a ministerului, ci o serie de colegi au demarat la nivelul evaluării pentru clasa a șasea acest proiect pilot. Evaluări la matematică-științe, cărora să le fie alocat un cod pe fiecare item și să fie culese rezultatele pe fiecare item. Ai o imagine mai clară asupra a ce nu a mers și ce a mers bine, pentru a vedea ce trebuie să faci pe viitor. Itemii au competențe corespondente. Când analizezi pe fiecare item în parte, vezi că elevii sunt deficitari pe acele competențe, trebuie să te concentrezi mai departe în procesul de predare tocmai pe acele competențe."

, a spus ministrul la Digi24.

De asemenea, Cîmpeanu a mai transmis că proiectul va putea fi finanțat din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Copiii vor scrie în continuare lucrările ca și până acum
"Profesorii corectori vor putea să corecteze online, fără să se mai cunoască între ei. Deci elimini de tot subiectivismul", a mai adăugat ministrul.[Sursa foto: PixaBay]

Copiii vor scrie în continuare lucrările ca și până acum

Chiar dacă corectarea va fi făcută pe calculator, elevii vor păstra același mod de rezolvare a subiectelor ca și până acum. Astfel, după cum a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, fiecare sală va deține un scaner și un profesor care să știe să îl folosească.

Citeste si: Se prelungește anul școlar? "Suntem printre ultimele țări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor"

Cadrul didactic respectiv va trebui să atribuie un cod fiecărei lucrări, pe care mai apoi să îl scaneze, iar mai departe profesorii vor putea să corecteze online, fară să se mai consulte între ei: "Nu scanerul mă îngrijorează. Problema e să existe în fiecare școală un profesor competent care să atribuie acel cod lucrării și să știe să scaneze. Profesorii corectori vor putea să corecteze online, fără să se mai cunoască între ei. Deci elimini de tot subiectivismul", a mai adăugat ministrul pentru sursa citată.

Sorin Cîmpeanu vrea ca acest sistem să fie implementat din anul 2022 pentru Evaluarea Națională și ca proiect pilot pentru Bacalaureat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, noi declarații despre introducerea educației sexuale în școli: ”Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere...”

Veste bună pentru elevi! Ministrul Educației a făcut anunțul: ”Meditațiile sunt în orice stat al lumii...”

Admitere liceu 2021. Cu ce medie se intră la Colegiul Național "Spiru Haret", din București, după ce elevii au aflat rezultatele la Evaluarea Națională

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies