Ludovic Orban, despre demiterea lui Vlad Voiculescu din funcța de ministrul al Sănătății: „Privim extrem de îngrijorați modul în care este gestionat ministerul”

Ludovic Orban spune că menținerea în funcție a lui Vlad Voiculescu este o decizie politică pe care și-o asumă exclusiv USR și explică cum ar putea fi demis din fruntea Ministerului Sănătății.

Ludovic Orban
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Liderii Coaliției s-au întâlnit luni, în ședința săptămânală, pentru a discuta despre scandalul care a avut loc între membrii PNL și USR-PLUS, după evacuarea pacinților operați sau programați la intervenții chirurgicale din Spitalul Foișor.

Bolnavii au fost scoși afară din unitatea medicală în toiul nopții, imediat după ce s-a luat decizia ca spitalul să devină unul suport COVID.

Ludovic Orban spune că liberalii se arată destul de îngrijorați cu privire la modul în care este condus Ministerul Sănătății, mai ales în contextul actual al pandemiei de coronavirus și explică care este modul prin care Vlad Voiculescu ar putea fi schimbat din funcția de ministru. 

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu [Sursa foto: Captură ]

Ludovic Orban, despre incidentul de la Spitalul Foișor 

Pe vremea când era primul ministru al României și în timpul în care în fruntea Ministerului Sănătății se afla Nelu Tătaru, Ludovic Orban spunea că, de asemenea, și ei au luat decizii de transformare a spitalelor în unități suport COVID, însă este nevoie să se stabilească un plan de la început când se decide o astfel de măsură, pentru ca niciun pacient să nu aibă de suferit și pentru a se preîntâmpina o situație ca cea care a fost generată la Spitalul Foișor. 

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Citeste si: Vlad Voiculescu, prima reacție în scandalul de la Spitalul Foișor: „S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor!”

„Am fost, ca orice cetatean roman, afectat de ceea ce s-a intamplat la spitalul Foișor.

Înțelegem nevoie de paturi la Terapie Intensivă. Pe de altă parte, orice decizie de trasformare a unui spital într-unul suport COVID trebuie să urmează niște pași și transformare trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienților în cele mai bune condiții. Trebuie să se facă o pregătire prealabilă și cu asigurarea că există toate garanțiile că pacienții din spital vor fi tratați în alte spitale și că sunt pregătite condițiile pentru preluarea pacienților COVID”, a declarat Ludovic Orban imediat dpă încheierea ședinței. 

Ludovic Orban: „Menținerea în funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu este o răspundere politică exclusiv a USR-PLUS ”

Politicianul mai spune și care sunt modalitățile prin care un ministru poate fi schimbat din funcție dacă situația o impune. Se pare că premierul României, în cazul de față Florin Cîțu, oate începe procesul de schimbare a unui ministru dacă consideră că acesta nu respectă planurile Coaliției de Guvernare. Mai mult, Ludovic Orban spune că răspunderea pentru menținerea în funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu  aparține exclusiv partidului din care face parte, adică USR-PLUS. 

Citeste si: Florin Cîțu așteaptă demisii după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor din Capitală: „Să vedem dacă mai este onoare în România!”

De asemenea, liberalii și-au exprimat îngrijorarea în timpul ședinței de Coaliție cu privire la modul în care sunt gestionate problemele din Sănătate. 

„În ceea ce privește situația ministrului Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politica exclusivă pentru menținerea în funcție a ministrului Vlad Voiculescu aparține partidului care îl susține. În ceea ce ne privește, privim extrem de îngrijorați modul în care este gestionat Ministerul Sănătății, fiind unul dintre cele mai încercate în condițiile de pandemie. Exigența noastră în modul în care este condus Ministerul Sănătății este maximă. 

Noi susținem foarte clar dreptul premierului care atunci când crede că un ministru afectează buna funcționare a Guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile, nu pune în practică programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol Guvernarea, premierul are dreptul de a propune schimbarea ministrului respectiv. 

De asemenea, cred că fiecare dintre formațiunile politice din coaliție tre să aibă propria evaluare a activivității ministrilor și atunci când un ministru nu-și face treaba partidul care l-a propus să fie acela care solicită schimbarea”, a mai spus politicianul. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lucian Bode, declarații despre situația de la Spitalul Foișor: ”Ca simplu cetăţean am văzut şi eu ce aţi văzut şi voi cu toţi”

Raed Arafat, noi declarații despre scandalul de la Spitalul Foișor

Primele declarații ale Gabrielei Firea despre situația de la Spitalul Foișor: "Au trecut 15 ore şi nicio demisie..."

Horoscop Zilnic Vineri 7 Mai 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor, care se va concretiza într-o afacere

Dezvăluirea momentului despre AUR! Planul secret al partidului a fost devoalat. Nu au nicio şansă

DEZASTRU! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Atac armat într-o școală. O fetiță a împușcat trei persoane

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies