Ludovic Orban, detalii de ultimă oră despre relaxarea măsurilor: „Va exista o analiză pentru fiecare măsură în parte”. Când ni se va permite accesul în parcuri și restaurante

Ludovic Orban a făcut noi declarații de presă în urmă cu puțin timp și a vorbit despre modalitatea în care se vor relaza măsurile de restricție din România.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Orban: Când ni se va permite accesul în parcuri și restaurante
Orban: Când ni se va permite accesul în parcuri și restaurante


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după ce a participat la şedinţa Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că s-a discutat, în principal, despre măsurile de relaxare viitoare.

Ludovic Orban, detalii de ultimă oră despre relaxarea măsurilor: „Va exista o analiză pentru fiecare măsură în parte”

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat atăzi, 24 aprilie, că relaxarea măsurilor de restricție se vor face treptat și că este necesară luarea unor măsuri de dezinfectare. 

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

„A fost o disuţie dedicată în principal unei analize a măsurilor de relaxare viitoare pentru că este clar că trebuie să facem o inventariere a tuturor măsurilor restrictive luate odată cu debutul pandemiei şi să facem o analiză a acestor măsuri şi să stabilim criterii obiective cu privire la cadenţa măsurilor de relaxare. Pentru fiecare măsură impusă până acum se va face o analiză. Au venit foarte multe propuneri bune. Încă nu s-a făcut o analiză. Parcurile pot fi deschise dacă se respectă anumite regului. În ceea ce privește hotelurile, trebuie stabilite un set de reguli sși nu va exista o restricție impusă asupra cazărilor. Ar putea să se cazeze o singură persoană chiar și in camerele cu două paturi sau mai multe dacă sunt membri ai familiei, anumite reguli de dezinfectare și așa mai departe”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a făcut precizări importante și cu privire la restaurantele care sunt considerate tot spațiu public. Ludovic Orban a dat de înțeles că acestea încă nu se pot deschide pentru că există un risc mare de infectare.

„S-au discutat multe idei – care mi se par bune – realizarea unui triaj cu termometre electronice, la compani, insttţii şi şcoli. Pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură este necesară dotarea comapniilor şi instituţiilor. Dacă persoana are peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă şi să fie supusă unei evaluări, inclusiv testarea pentru covid”, a mai spus Orban. Restaurantele sunt rezervate pentru ca riscul epidemiologic este mai mare ca nu poți sa porti masca în restaurant”, a mai spus Premierul României. 


Citește și:

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

Încă un adolescent snopit în bătaie de copii care au aceeași vârstă. Băiatul îi imploră să nu-l mai lovească: ”Vă rog să nu mai dați”

La ce oră se deschid oficial secțiile de votare pentru Alegerile Locale

Prezența la vot Alegeri Locale 2020 LIVE

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies