Ludovic Orban: "Nu este corect să asigurăm măşti pentru toţi copiii"

În aproape de trei săptămâni urmează ca elevii să înceapă noul an școlar 2020-2021. În acest context, autoritățile încearcă să ia toate măsurile necesare pentru preveni răspândirea coronavirusului.

Ludovic Orban
Autor: Ana Maria

In articol:

Ludovic Orban
Ludovic Orban, prim ministrul României

În plină pandemie de coronavirus, părinții și elevii așteaptă cu sufletul la gură să afle mai multe detalii despre cum se vor desfășura orele de curs în noul an școlar 2020-2021, în plină pandemie de coronavirus.

Autoritățile au anunțat deja că vor lua măsuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 și se gândesc de săptămâni bune la soluții pentru ca cei care merg la cursuri să fie în siguranță.

Ludovic Orban nu este de acord ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 25 august, că nu este de acord ca Guvernul României să asigure măști pentru toți copiii din sistemul de învățământ. Motivul, spune el, este criza cauzată de reducerea bugetelor locale. În schimb, spune cămăștile de protecție vor fi decontate în cazul familiilor care nu își permit achiziționarea lor.

„Din cauza crizei economie a existat o reducere a bugetelor locale. Vom mai acorda niște sume din fondul de rezervă pentru a echilibra bugetele locale, pentru a compensa. Noi le vom deconta primăriilor și școlilor

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Este greu să asiguri și nici nu este corect să asigurăm măști pentru toți elevii. Elevii provin din familii diferite, iar pentru cei care provin din familii vulnerabile trebuie să le asigurăm aceste măști, dar pentru copii care vin din familii cu posibilități, este și o responsabilitate a părinților să asigure măști pentru copiii pe care îi trimit la școală", a spus prim ministrul Ludovic Orban.

Citeste si: Încă o artistă din România, depistată pozitiv cu coronavirus. Mărturii șocante: „Am văzut că nu e o gripă obişnuită”

Citeste si: Un șantier din București s-a transformat într-un uriaș focar de coronavirus! Zeci de muncitori au fost testați pozitiv

Citeste si: Șerban Huidu, ceartă monstru în avion! Prins în mijlocul unui scandal din cauza măștilor de protecție: ”Știu, am omorât trei oameni, dar a fost un accident!”

 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alertă națională. Românii primesc o veste proastă. COVID-19 a suferit schimbări majore

Bilanț Covid-19, 24 august: 825 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Un șantier din București s-a transformat într-un uriaș focar de coronavirus! Zeci de muncitori au fost testați pozitiv

Horoscop saptamanal 19-25 Aprilie 2021: Ușile succesului se vor deschide pentru pentru Berbec

Se ridică restricțiile în România! Ministerul Sănătății a dat cea mai bună veste a momentului. Când se va întâmpla

Mirela Vaida rupe tăcerea despre Radu Ștefan Bănică: „Nu, nu este fiul lui Ștefan Bănică. Duce povara asta…”

Dragoste dincolo de moarte. Decizia radicală a Reginei după funeraliile Prințului Philip

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies