Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România! Ce măsuri de protecție au fost luate

Lumina Sfântă a ajuns în România şi a fost preluată de către reprezentanţii eparhiilor din ţară. Lumina Sfântă va fi distribuită şi la domiciliile credincioşilor care au cerut acest lucru.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România!

Lumina Sfântă a ajuns, sâmbătă seară, în România, cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Delegaţia condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe aeroport pentru a distribui Lumina reprezentanţilor eparhiilor din ţară.

Potrivit Basilica.ro, aeronava care a adus Lumina Sfântă în România a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Delegaţia condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe Aeroportul Otopeni pentru a distribui Lumina reprezentanţilor eparhiilor din ţară. Aceştia au purtat mască şi mănuşi de protecţie şi au respectat distanţa socială de 2 metri. 

Citeste si: Familia suceveanului mort la Londra de coronavirus, devastată. Înmormântarea lui a fost amânată: "Nu pot să cred că mi-au luat și CNP-urile la morți”

Citeste si: Coronavirus face tot mai multe decese în România. Noul bilanț

Citeste si: Irina Loghin, devastată. De Paște își îngroapă cel mai bun prieten

Cum vor primi credincioșii lumină 

Un avion a plecat la Sibiu, iar de acolo la Cluj, Timişoara şi la Baia Mare. Aeronava care a sosit din Ierusalim a dus Lumina în Iaşi. Reprezentanţii eparhiilor din zonele mai apropiate de Capitală au venit pe aeroport cu autoturismele pentru a lua Sfânta Lumină.

Delegaţia a plecat spre Catedrala Patriarhală unde a fost întâmpinată de Patriarhul Daniel, cel care a înfiinţat în 2009 această tradiţie a aducerii şi împărţirii Luminii Sfinte de la Ierusalim în toate parohiile din ţară.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România!

De la ora 20.00, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 13.50 în Biserica Sfântului Mormântt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă. (Citeste si: Paște 2020. Ce nu ai voie să faci în Noaptea de Înviere)

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate