Lună plină August 2022. Vezi care sunt zilele în care Luna apare complet luminată pe Pământ

Lună plină August 2022. Află când are loc prima Lună plină din august 2022.

Autor: Ioana Enache

In articol:

Lună plină August 2022. Află când are loc prima lună plină din august 2022. Iată care sunt zilele în care Luna apare complet luminată și care sunt semnificațiile acestui fenomen!

Luna plină august 2022. Care sunt zilele cu Lună plină

Lună plină August 2022. Află care sunt zilele în care Luna apare complet luminată pe Pământ august 2022!

Prima Lună plină din august 2022 va avea loc pe 11 august, în timp ce următoarea va fi pe 10 septembrie 2022. Fazele lunii în august 2022 sunt: Primul sfert – 5 august, Luna Sturgeon – 12 august, Ultimul sfert – 19 august, Luna nouă – 27 august.

Ciclul lunar este format din 28 de zile în care Luna are patru faze: Luna Nouă, Primul Pătrar (Primul Sfert), Luna Plină, Ultimul Pătrar (Al doilea trimestru).

Lună plină August 2022. Prima fază, Luna Nouă, are loc atunci când luna nu este luminată și nu poate fi văzută pe cer. Mai exact, este vorba despre momentul în care Luna se interpune între pământ și soare, ea afându-se pe „cerul zilei”.

Citeste si: Cât costă să iți cânte Florin Salam la nuntă sau botez. Câți bani cere pentru un singur eveniment- kanald.ro

Citeste si: Ce a făcut după ce s-a trezit din operație un bărbat care a primit o inimă de porc. Medicii au rămas mască- stirileprotv.ro

Citeste si: SuperLuna August 2022. Vezi când are locul spectaculosul fenomen astronomic

Lună plină are loc atunci când satelitul poate fi văzut în totalitate, când Pământul se aliniază cu soarele, iar faza de semilună este atunci când luna se rotește un sfert din tură și apare doar jumătate pe cer.

Lună plină August 2022. Vezi care sunt zilele în care Luna apare complet luminată pe Pământ

Lună plină August 2022. Vezi care sunt zilele în care Luna apare complet luminată pe Pământ

[Sursa foto: Freepik]

Lună plină August 2022. Ce semnificații are Luna plină

Lună plină August 2022. Fenomenul de Lună plină aduce cu sine o serie de superstiții și semnificații aparte.

În trecut, filozofi precum Aristotel credeau că luna plină afectează creierul și poate aduce o stare de nebunie. În plus, Luna plină era asociată cu intenții malefice.

Citeste si: Perseidele 2022. Vezi pe ce dată are loc ploaia de meteori

De asemenea, fenomenul de Lună plină influențează unii oameni și în zilele noastre. Unele persoane susțin că mare parte din tragedii precum accidentele rutiere, sinuciderile și crimele au loc când este Lună plină.

În plus, există inclusiv studii științifice care dovedesc că lună plină afectează cu adevărat atât oamenii, cât și animalele. Spre exemplu, femeilor le poate fi afectat ciclul menstrual, iar broaștele țestoase așteaptă acest moment pentru a își depune ouăle.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Fenomene astronomice august 2022. Vezi care sunt cele mai spectaculoase evenimente astronomice din această lună

SuperLuna August 2022. Vezi când are locul spectaculosul fenomen astronomic

Ce a făcut după ce s-a trezit din operație un bărbat care a primit o inimă de porc. Medicii au rămas mască

Cât costă să iți cânte Florin Salam la nuntă sau botez. Câți bani cere pentru un singur eveniment

VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca toți banii de pe acest concert să vi-i dau vouă"

„Nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu m-am stins, atât. A spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța.” Dana Roba a fost pusă față în față cu Daniel...

"Sunt dezamăgită, dezgustată și mâhnită". Andreea Antonescu nu a mai suportat haosul provocat și a reacționat în fața zvonurilor despre o posibilă relație cu Cătălin...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies