Luni, zi liberă pentru elevi. Școlile se închid din nou

Luni, 5 octombrie, încă o zi liberă pentru elevi, cu ocazia zilei Mondiale a Educației.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

zi libera elevi
Luni, zi libera pentru elevi[Sursa foto: PixaBay]

Luni, elevii și profesorii vor sta acasă, de Ziua Educației. Școlile sunt închise pe 5 octombrie, ziua liberă pentru cadrelede didactice este prevăzută în contractul colectiv de muncă.


In articol:

În școlile și grădinițele din București, Inspectoratul general al muncipiului a transmis deja decizia.

Ziua de 5 octombrie, ziua Mondială a Educației, este zi nelucrătoare, conform dispozțiilor art 27, alin 4 din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivelul grupului de unități al ISMB”, este adresa primită în școlile și grădinițele din București, în ceea ce privește ziua de 5 octombrie.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Când va fi prima vacanță din acest an școlar

Prima vacanță a copiilor va fi tot în luna octombrie. În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, grădinițele și elevii din clasele de la pregătitoare până la a IV-a se vor afla într-o vacanță de o săptămână. Elevii din ciclul V-VIII si cei din liceu nu au însă vacanță în această perioadă.

Vacanța de iarnă, pentru toți elevii, va fi în perioada 23 decembrie – 10 ianuarie 2021, după care se continuă semestrul I.

Primul semestru, de 17 săptămâni, se încheie pe 30 ianuarie 2021. După o vacanță intersemestrială de o săptămână, elevii se vor întoarce la școala pe 8 ianuarie.

Vacanța de primăvară va fi împărțită în două: pentru Paștele Catolic și cel Ortodox

În premieră pentru anul școlar 2020-2021, reprezentanții Ministerului Educației au luat decizia ca vacanța de primăvară să fie împărțită în două pentru a ține cont de Sărbătorile Pascale. Astfel, toți elevii să fie liberi și de Paștele Catolic și de cel ortodox. Prima săptămână va fi liberă între 2 și 11 aprilie, când e Paștele catolic, iar cea de-a doua săptămână, între 30 aprilie și 9 mai, de Paștele Ortodox.

Anul școlar se încheie pe 16 iunie 2021. Pentru clasa a VIII-a, cursurile se încheie însă mai devreme, pe 11 iunie, iar pentru clasele terminale din învățământul liceal, pe 4 iunie.

Urmatorul articol
Citește și:

Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră despre introducerea de noi restricții: „Trebuie intervenit!”

Urmează un dezastru în România! Maria Ghiorghiu avertizează că urmează un cutremur puternic: "Temelia pereților se rupea..."

Andreea Marin are un nou iubit! Cine este și cum se înțeleg cei doi: Ne potrivim și pe acest plan

Un elev din Pitești, gest emoționant pentru colegii lui. Copilul și-a rugat învățătoarea să nu le mai dea teme

CTP, reacție vehementă după ce un profesor și-a încurajat elevii să nu poarte măști: „L-aș trimite la cimitir să sape gropile celor uciși de COVID-19”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies