Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro în nutriţie, îţi spune ce plantă te va ţine departe de batistă în sezonul rece! Beneficiile consumului de echinaceea!

Lygia Alexandrescu îţi spune care sunt beneficiile consumului de echinaceea! Află totul despre această plantă.

Distribuie pe:

Autor: G.C.

fara descriere

Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro în nutriţie, ne spune care sunt beneficiile consumului de echinaceea.

"Echinaceea este unul din remediile naturale cele mai vechi şi este celebră nu numai pentru proprietăţile sale terapeutice deosebite, ci şi pentru că a fost un subiect disputat de studiu şi cercetare de multă vreme. Descoperită în America de Nord de mai bine de 100 de ani, echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă.

Spre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea acţionează indirect, anihilând microbul prin creşterea răspunsului imun al corpului, adică a capacităţii sale de luptă şi apărare. Studiile asupra mecanismului de acţiune al echinaceei continuă, însă este demonstrat faptul că ea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, în special limfocite şi de asemenea o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale).

fara descriere

Pe lângă efectul de a multiplica benefic celulele de apărare ale organismului, echinaceea se pare că poate depista şi distruge o serie de viruşi, cei mai comuni fiind cei ai răcelii şi gripei.

Studiile efectuate pe subiectele carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat că la aceşti indivizi incidenţa apariţiei virusului gripal a scăzut cu 50% în comparaţie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.

În ceea ce priveşte doza recomandată, studiile arată că nu există o doză la care să se manifeste o anumită toxicitate. Momentul şi cantitatea administrată sunt dependente de natura sistemului imunitar al fiecarui individ precum şi de starea generală  de sănătate a acestuia.

Vezi care este cantitatea de echinaceea recomandată pentru copii doar pe kfetele.ro

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate