”Mă învelesc cu toate păturile din casă”. Sofia Vicoveanca, măsuri drastice de teamă scumpirilor. Cum a ajuns să facă folclorista economii

Sofia Vicovenaca se gândește cu groază la facturile ce vor veni pe perioada iernii.

Autor: Alis Pop

In articol:

Sofia Vicovenaca are 81 de ani și spune că le-a trăit pe toate, de la vremurile dure ale lumii și până la cele bune.

Acum, însă, la ceea ce se vede și se anunță, în legătură cu scumpirile de la rafturi ori din facturi, folclorista încă se declară norocoasă, căci spune că nu a întâmpinat probleme de ordin financiar.

Citeste si: Sofia Vicoveanca, amintiri crunte din perioada războiului! Tatăl ei a fost prizonierul rușilor 4 ani

Sofia Vicoveanca

Sofia Vicoveanca, măsuri drastice de teamă scumpirilor

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Culiță Sterp, victima unui fakenews! Presa l-a confundat pe artist cu un Nicolae Sterp, care a ucis un om într-un accident rutier din 2016!- kfetele.ro

Citeste si: Un milionar din Iași vinde fabrica și își mută afacerile în Cehia. Gheorghe Veleșcu: „În țară plătim taxe și impozite, dar nu se întoarce nimic la noi”- bzi.ro

Sofia Vicoveanca: ”Încă nu am dat drumul la centrală, mi-e frică”

Momentan, artista este cu plata facturilor la zi, dar recunoaște că se gândește cu groază la perioada de iarnă care va veni, atunci când nu va mai putea să facă economie.

Deși acum nu a dat drumul încă la centrala termică, căci a apelat la o altă metodă de a nu simți frigul, știe că facturile viitoare vor fi din ce în ce mai costisitoare, iar vremurile vor fi din ce în ce mai drastice. 

”Eu sunt la zi, pentru că îmi vine factura acasă și plătesc, dar mai știi ce se poate întâmpla în viitor? Mi-e tare teamă. Eu sunt una dintre refugiatele de pe vremuri și mă cutremur. Știu din lacrimile mamei mele cum a fost. Copiii care trăiesc acum vor fi marcați pe viață. Sunt familii cu copii mici, nu e de glumă. Noi ăștia mai în vârstă ne mai îmbrăcăm, dar cei mici ce fac? Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă, mă învelesc cu toate păturile

din casă, încă nu am dat drumul la centrala de apartament, mi-e și frică! Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu, când tot așa era, cu griji, cu economii. Am revenit, acum însă parcă sunt mai aspre”, a spus Sofia Vicoveanca, conform ego.ro.

Citeste si: Sofia Vicoveanca, vacanță în Kenya, alături de fiul său. A renunțat la portul popular și s-a îmbrăcat așa cum rar e văzută: "Dragilor, mă aflu după 2 zile de safari"

Privind la ce se anunță, scumpiri în lanț și venituri la fel de mici, gândul Sofiei Vicoveanca este la familiile cu copii, la cele numeroase și la cele pentru care grija zilei de mâine este un termen foarte cunoscut.

Pentru ea, fiindcă este una singură în casă, economia este mai ușor de făcut, însă recunoaște că nu se poate rupe în totalitate de lume și de ceea ce înseamnă o viață trăită în termini normali, conștientă fiind că normalitatea o va costa scump. 

”Părinții cu copii mici trebuie să aibă grijă să le asigure căldură, să le creeze atmosfera pentru a crește ca un om normal. Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig? La televizor trebuie să mă uit, căci eu trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea! Trebuie să avem și un bec în tavan, ca să putem citi sau să umblăm prin casă. Dar fac și economii. De pildă, eu aprind becul doar unde mă duc, nu fac risipă, nu poți aprinde însă peste tot și să fii un singur om în casă, aici se poate face un pic de economie. Fiecare își calculează însă banul, eu nu judec. Au băgat frica asta în noi și tot ce se anunță la televizor mă întristează!”, a mai spus interpreta de muzică populară.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EXCLUSIV! Sofia Vicoveanca, în lacrimi după ce Ucraina a fost atacată de ruși! Artista a mai trecut prin război: "Retrăiesc totul. Lacrimile celor care acum suferă să știți...

Sofia Vicoveanca, care locuiește în Suceava aflată în carantină, e furioasă că s-a propagat vestea că e infectată cu coronavirus: „Să ştie o lume ce JIGODII se găsesc printre noi!”

Sofia Vicoveanca, poveste emoționantă! De ani de zile poartă cu ea aceeași bancnotă de 10 lei. Motivul este incredibil: „Cât voi trăi, va fi alături de mine în trăistuță”

5 zodii au o perioadă conflictuală. Săgetătorii au multe tensiuni la muncă

Şoc total pentru HALEP. E grav de tot: PENAL, chiar criminal!

Ce trebuie să ai în portofel de Moș Nicolae 2022

Bucătarul lui Putin amenință Statele Unite: „Nu-l treziţi pe Wagner cât încă doarme”

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies