Magdalena Serban se va reintoarce in libertate? "Este una din problemele care ii framanta pe multi..."

Autor: A.M.

Dupa o noapte petrecuta in arestul politiei din Capitala, Magdalena Serban, autoarea crimei de la metrou, a fost trimisa la spitalul inchisorii Jilava.
Dan Antonescu, psiholog criminalist, a povestit la WOWbiz ca astfel de cazuri pot fi extrem de delicate pentru criminalisti, din cauza afectiunilor psihice cu care se confrunta incriminatul.

"Este una din problemele care ii framante pe multi dintre cei care lucreaza in acets domeniu, al combaterii infractiunilor comise cu violenta.

Oamenii acestia sunt imprevizibili prin reactie. E usor sa discutam despre cei care ar trebui sa ia atitudine, sa aiba reactie, in anumite momente. Ii vedem pe cei dintr-o statie de metrou, o gara...oriunde. E usor sa dau exemplu 5-6 cazuri similare, de oameni care habar nu aveau ca au comis crimele respective.

Ei au auzit vocile lor, in capul lor si s-au trezit in fata anchetatorilor. Aici este problema. Cine ii verifica pe acesti oameni, cine ii supravegheaza. Am avut situatii cand un schizofrenic, autor de omor, a fost internat conform legislatiei intr-o unitate spitaliceasca. A reusit sa plece de acolo, a mai comis o fapta, apoi s-a intors la spital.

Am discutat cu el si mi-a zis "Am facut ce am facut". El avea senzatia ca a facut ceva bine. A ramas inchis in spital si nici acum nu stie ca a facut ceva rau.
Aici este marea tragedie, ca familia, apropiatii, nu iau masuri. Pentru a fi expertizat din punct de vedere psihiatric este necesar acceptul acestui om sau printr-o hotarare judecatoreasca. Unde am ajuns?"
, a povestit el.
 

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies