Mai multe familii sarace vor primi bani de la stat! Guvernul a decis acordarea unui nou tip de ajutor financiar

Guvernul a redactat legea venitului minim de incluziune, care va unifica toate ajutoarele pe care le primesc acum persoanele si familiile sarace. Conform noilor reglementari, mai multe persoane vor benefica de ajutoare financiare de la stat.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereNoua lege se va aplica de la jumatatea anului 2017 sau, cel mai tarziu, de la inceputul anului 2018 si va duce la cresterea atat a cuantumului ajutoarelor sociale, cat si al numarului beneficiarilor acestuia.

Venitul minim garantat, alocatiile pentru sustinerea familiilor sarace si ajutoarele pentru incalzire, cele trei tipuri majore de programe de asistenta sociala, care se aplica acum, vor fi unificate intr-un singur act normativ, care se refera la venitul minim de incluziune, potrivit economica.net.

Potrivit calculelor Ministerului Muncii numarul de beneficiari va creste cu 34% fata de numarul de beneficiari actuali ai ajutorului social, iar  ajutorul mediu acordat de stat va creste cu 58% fata de cel actual, de la 221 lei la 349 lei. Pentru componenta de ajutor dat de stat familiilor cu copii, numarul de beneficiari ramane acelasi, dar alocatia medie va creste cu 30%, de la 142 de lei la 185 de lei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate