Majorare alocații 2021. Adevărul despre creșterea alocațiilor. Toți părinții așteptau această veste

Majorare alocații 2021. Când vor crește alocațiile copiilor?

Creșterea alocațiilor
Ludovic Orban, anunț despre alocații[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Părinții așteaptă cu sufletul la gură orice anunț despre creșterea alocațiilor. Ludovic Orban a explicat cum și când vor crește alocațiile.

Alocații 2021. Când vor crește alocațiile?

Creșterea alocațiilor
Ludovic Orban, anunț despre alocații[Sursa foto: MediaFax Foto]

Următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022, cu 20%, spune Ludovic Orban.

"Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor.(...) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea- n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă", a declarat, luni seara, Orban, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Citeste si: Ludovic Orban a venit cu anunțul mult așteptat de părinți! Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Majorare alocații 2021. Ce promisiuni face ministrul Muncii

Când vor crește alocațiile copiilor
Raluca Turcan, ministrul Muncii, anunț despre alocații[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Veste teribilă pentru copiii României! Alocațiile NU vor crește de la 1 iulie

Raluca Turcan spune că alocațiile nu vor fi majorate în iulie, pentru că ar mai fi nevie de 2 miliarde de lei.

„Bun, și în materie de alocații, ca și în materie de pensii, pensii speciale, chiar salarizare în sistemul public, PSD chiar ar trebui să tacă, pentru că dacă s-au făcut trei majorări ale alocațiilor pentru copii, acestea s-au făcut la inițiativa

PNL. Noi am fost inițiatori ai celor două dublări de alocații, astfel încât să ajungem la un nivel decent. Pe de altă parte, bugetul de anul acesta este un buget ca după o criză economică generată de criza sanitară și avem alocat aproximativ 9,8 miliarde de lei pentru plata alocațiilor, cu majorarea de la 1 ianuarie pe care ne-am asumat-o din prima zi să o facem. Pentru a majora alocațiile și în luna iulie, mai este nevoie de 2 miliarde de lei și atunci cine consideră că această majorare poate fi făcută și susținută trebuie să vină cu sursa de finanțare pentru acești bani”, a precizat
Raluca Turcan la B1 TV.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț tranșant despre pensii: "Nu vom mai permite să vină cineva să spună că anul acesta creștem pensiile"

De asemenea, ministrul Muncii Raluca Turcan face promisiuni părinților că dacă va identifica o cale de a majora alocațiile, atunci va mări și alocațiile.

„Dacă există cea mai mică resursă pentru a creşte din nou alocaţiile, această majorare, noi o să o identificăm, însă, iarăși, nu mi se pare firesc să fie manipulați în permanență politic. Acestea sunt cifrele, aceștia sunt banii. V-am zis, întotdeauna ai și varianta cealaltă, să cheltuiești nesăbuit, să te împrumuți.

Această etapizare a fost făcută undeva spre finalul anului trecut, când am sperat că bugetul de anul acesta va putea susține cele două majorări. Când s-a realizat bugetul pentru anul 2021, am putut să plătim pentru alocații 1% din PIB. Eu nu zic că alocația e mare, în niciun caz. Cred că în România și copiii, și persoanele vârstnice, și asistații sociali au nevoie de un sprijin mult mai puternic și mai pregnant din partea statului, dar pe de altă parte acum pentru alocații plătim 1%.", a mai spus Raluca Turcan.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Blestemul Loto! Cel mai tânăr câștigător din Marea Britanie, mort în condiții suspecte

Ludovic Orban a venit cu anunțul mult așteptat de părinți! Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Veste teribilă pentru copiii României! Alocațiile NU vor crește de la 1 iulie

Horoscop 21 Iunie 2021: Dacă eşti destul de dispus să ierţi, șterge cu buretele fleacurile din trecut

Bomba zilei despre PFIZER! Este întâlnire de urgență! Toți cei vaccinati cu AMBELE DOZE trebuie să știe

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui Arsenie Boca

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies