Mallul distrus din Kremenchuk ar putea fi cea mai mare crimă de război a Rusiei de până acum în Ucraina. Ce spune un expert militar despre „cea mai mare organizație teroristă din lume”? | EXCLUSIV

Virgil Bălăceanu, general în rezervă, a reacționat, într-un interviu acordat redacției WOWbiz, la bombardarea unui mall din localitatea ucraineană Kremenchuk de către aviația rusă.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Oficialii ucraineni au declarat că cel puțin 20 de oameni au murit în atacul de luni asupra mallului, alți 25 sunt internați în spital și 40 sunt dați dispăruți.

Între timp, Ministerul Apărării din Rusia a revendicat oficial atacul, dar neagă că ar fi existat victime civile.

Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei: „Rusia nu se va da înapoi de la nimic.”

Circa 1.000 de oameni se aflau în mall, în momentul atacului. Acest bombardament ar putea fi cel mai devastator ca număr de victime civile de la începutul războiului din Ucraina încoace. Într-un discurs susținut după atac, președintele Zelenski a numit Rusia „cea mai mare organizație teroristă din lume” și a insistat, încă o dată, ca Occidentul să vină cu noi sancțiuni pentru țara invadatoare.

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Numai teroriști complet nesăbuiți, care n-au ce căuta pe Pământ, pot lovi cu rachete un astfel de loc.

Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greșeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru comercial. Operațiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conștienți că pierderile pot fi semnificative.(...) Rusia nu se va da înapoi de la nimic”, a declarat revoltat Volodimir Zelenski.

Citeste si: Rusia, amenințări pe bandă rulantă după ce NATO a anunțat că își intensifică prezența în Europa de Est: „Va duce la măsuri din partea noastră drept răspuns”

Virgin Bălăceanu, general în rezervă: „Kremenchukul este o crimă de război, indiferent care sunt motivele.”

Mallul distrus din Kremenchuk ar putea fi cea mai mare crimă de război a Rusiei de până acum. Ce spune un expert militar despre „cea mai mare organizație teroristă din lume”

Virgil Bălăceanu, general în rezervă al Armatei Române

[Sursa foto: Facebook]

Imediat după ce veștile bombardamentului au început să circule, canalele TV de stat din Rusia și canalele de social media pro-invazie au pretins că totul a fost „o provocare ucraineană plănuită” pentru a acuza Moscova de crime de război. Față de practica obișnuită a autorităților ruse de a da vina pe Ucraina pentru pierderile civile, Rusia a susținut că a lovit, de fapt, un depozit de armament din apropierea mallului.

„Aspectele legate de crimele de război sunt și vor fi analizate de Tribunalul Internațional de la Haga. Kremenchukul este o crimă de război, fiind lovit mallul, indiferent care sunt motivele. Dacă luăm în calcul și motivul pe care-l invocă rușii, că au lovit depozitul de muniție și explozia depozitului a afectat mallul, producând inclusiv victime, nu numai decedați, cred că este o greșeală legată de faptul că au folosit Kh-22, rachete anit-navă. Le folosesc și pentru ținte terestre, iar precizia acestora lasă de dorit. La un moment dat se comenta, și comentariul este argumentat, faptul că au deja o lipsă evidentă de muniție inteligentă și, ca atare, au folosit tipuri de muniție mai veche, inclusiv care are alte scopuri, adică au folosit rachete anti-navă pentru lovirea unor obiective militare. N-a fost neapărat mallul, dar a fost un efect colateral dezastruos”, a precizat Virgil Bălăceanu pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rusia, amenințări pe bandă rulantă după ce NATO a anunțat că își intensifică prezența în Europa de Est: „Va duce la măsuri din partea noastră drept răspuns”

Emmanuel Macron, despre negocierile pentru pace dintre Ucraina și Rusia: „Încă nu este momentul potrivit”

Imaginile groazei din Ucraina! Un mall plin cu oameni, distrus de rachete rusești: „Numărul victimelor este imposibil de imaginat”

Horoscop 14 august 2022. Săgetătorii au o zi plină de provocări

Vestea serii despre Gheorghe Dincă! CE A PĂŢIT după gratii. Intervenţie în forţă a Poliţiei

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Ce-i leagă pe Buzdugan, Păsărin și Alex Velea? Adevărul din spatele celebrității

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies