Managerul unui spital din Iași, apel disperat către români: „Vă rugăm să ne ajutați pentru a rezista în această bătălie!"

Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași nu mai pot face față numărului de bolnavi și nu au spațiu suficient pentru trierea lor.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Managerul unui spital din Iași, apel disperat către români


In articol:

Managerului Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, Cristina Grigorescu, a trimis un apel disperat către toții românii. Spitalul are nevoie de donații deoarece nu mai poate face față numărului de bolnavi, iar spațiul este insuficient.

Spitalul nu are spațiu suficient pentru a tria pacienții de coronavirus față de restul oamenilor bolnavi de griă.

„Până în prezent noi ne aprovizionăm din banii pe care îi avem, din bugetul spitalului nostru. Nu am primit nici un fond de rezervă iar prețurile la materialele de protecție au crescut de peste 4.000 de ori. O mască simplă care costa acum trei luni 10 bani acum costă 4-5 lei și nu se găsește. Măștile de protecție au ajuns la sume astronomice, 50-70 de lei.Noi suntem eșalonul doi după Spitalul de Boli Infecțioase, noi la ora actuală vom prelua în prima etapă cazurile grave de gripă la terapie intensive în cazul în care spitalul de infecțioase devine plin de pacienți cu coronavirus”, a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, într-un interviu acordat  Republica.

Managerul unui spital din Iași, apel disperat către români

Într-un final, Cristina Grigorescu a spus că: „Avem nevoie de produse nu de bani, există la ora actuală. Și noi v-am ajutat ca medici. Acum e momentul să ne ajutați voi”.

Citeste si: Bianca de la Puterea dragostei, mesaj despre coronavirus ”Aveți grijă de voi”

Citeste si: Cum scapă românii de la țară de boli? Descântele, practică milenară

Citeste si: Speriată de coronavirus, fata de suflet a Ilenei Ciuculete nu mai venit să se reculeagă la cimitir, la 3 ani de la moartea cântăreței! Se pare că nici băieții cântăreței nu au venit la locul de veci!

Noul bilanț: 433 de cazuri de coronavirus în România

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate şi externate (47 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 9 ani şi 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate