Marcel Vela a anunțat Ordonanța militară nr. 8: "Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne imaginam vreodată"

Ministrul de Interne Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat au anuntat Ordonanta militara numarul 8. Noile masuri adoptate.

marcel vela MAI
marcel vela MAI
Autor: R.L.

In articol:

marcel vela MAI
marcel vela MAI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat o nouă ordonanţă militară referitoare la restricţiile de circulaţie, urmând ca circulaţia în afara locuinţei după ora 22:00 să fie permisă pentru cei care se ocupă cu pescuitul comercial şi pentru apicultori.

Vela a anunţat şi că pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise pe perioada stării de urgenţă. Exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de gâu, soia, ulei, zahăr, produse de patiserie este suspendat pe durata stării de urgenţă.

Citeste si: DOCUMENT. Ordonanta militara 8. Noile masuri impuse de autoritati in timpul starii de urgenta

Apicultorii şi persoanele care se ocupă cu pescuitul comercial sunt exceptate de la aplicarea restricţiilor de circulaţie impuse după ora 22:00.

Apicultorii se pot deplasa între şi dinspre stupină.

”Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locaţia stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calităţii de apicultor se face cu adeverinţa ce cuprinde codul de stupină eliberată de oficiile judeţene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calităţii de apicultor şi a proprietăţii asupra stupilor. (3) Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei pentru achiziţia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule şi servicii de reparaţii auto”, se arată în textul Ordonanţei Militare nr.8.

Interdicţia referitoare la zborurile pe relaţia Spania este prelungită.

Citeste si: Ce note au luat la BAC Dorian Popa, Bianca Drăgușanu, Alexandra Stan și Mihai Trăistariu. Vedetele din România care au picat examenul maturității- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

”Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020. (2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale”, se arată în document.

De asemenea, conform lui Vela, pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

”Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgenţă, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligaţia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. (2) Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producţie a produselor agroalimentare până şi de la piaţa agroalimentară şi accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi a certificatului de producător”, prevede ordonanţa.

O anexă a ordonanţei 8 se referă la închiderea totală sau parţială a unor puncte de trecere a frontierei pe graniţa cu Ungaria- Cenad, Nădlac, Turnu, Vărşand, Salonta, Borş, Urziceni, Săcuieni şi Petea. Astfel, prin aceste puncte de trecere vor putea trece lucrătorii transfrontalieri, care lucrează la cel mult 30 de kilometri de graniţă şi care nu prezintă simptome specifice bolii.

Documentul prevede şi excepţii de la măsura de izolare la domiciliu pentru persoane care fac instruire, mentenanţă sau service de echipamente medicale dacă aceştia nu au simptome şi fac dovada că se ocupă cu astfel de activităţi, o măsură similară fiind luată şi pentru cei care se ocupă de echipamente din alte domenii.

De asemenea, se interzice, pe perioada stării de urgenţă, exportul la grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de seminţe, zahăr, produse de brutărie, patiserie, biscuiţi, turte sau alte reziduuri rezultate din cereale. Procedurile de export aflate în derulare pentru astfel de produse sunt suspendate, aşa cum se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fito-sanitare pentru astfel de exporturi.

Se interzice, pe perioada stării de urgenţă, suspendarea activităţii serviciilor sociale pentru bătrâni, copii sau pentru alte persoane vulnerabile.

Marcel Vela a anuntat Ordonanta militara nr. 8: "Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne imaginam vreodată"

"Sunt conştient că mă adresez unui popor majoritar creştin(...) Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne imaginam vreodată.(...) Stând în casă şi respectând recomandările autorităţilor vom reuşi să intră mai repede în normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii, ştiu că aţi dori să fiţi la biserică în Noaptea de Înviere şi la masă cu cei dragi a doua zi. Vom acorda o atenţie deosebită respectării prevederilor legale în această perioadă pentru că nu ne dorim să ne confruntăm cu o explozie a numărului de îmbolnăviri”, a spus Vela.

Acesta a anunţat că a fost suplimentat numărul patrulelor formate din angajaţi ai MAI pentru a preveni o creştere a numărului de infracţiuni.

Ordonanţa militară 8 prevede că în zilele de joi, vineri şi sâmbătă dinainte sărbătorilor religioase care urmează luna aceasta operatorii economici şi pot prelungi programul de funcţionare în funcţie de necesităţi.

sursa: news.ro

sursa foto: Mediafax Foto

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ilie Năstase nu pierde timpul în carantină. Vrea nuntă cu orice preț: „Nu am renunțat. Veți afla la momentul potrivit”

Gest șocant al unui britanic. A tușit și scuipat un polițist, iar ce a urmat întrece orice imaginație. VIDEO

Ce riscă polițistul care a lovit cu pumnii un bucureștean în plină epidemie de COVID-19? Scandalul de pe Internet e nimic, urmările ar putea fi mult mai grave

3 zodii vor avea o zi specială din punct de vedere financiar. Celelalte zodii trebuie să aibă foarte mare grijă

Veste șoc despre Traian Băsescu! Judecătorii au decis. Lovitură totală pentru fostul președinte

Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu”

Una dintre cele mai frumoase femei din România a răbufnit. „Nu muncesc, sunt măritată cu un domn în vârstă, generos”

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies