Stiri

Mare tragedie la maraton, doi alergători au făcut infarct şi au murit

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

 
25 000 de alergători au participat duminică la cea de-a XV-a ediţie a Cardiff University Half Marathon. Jack Rayner din Australia a căştigat cursa bărbaţilor cu un timp de 1:01:01, Juliet Chekwel din Uganda a fost victorioasă în cursa de femei cu un timp de 1:09:45, iar Tiaan Bosch a câştigat cursa pentru scaune cu roţile.
 
Din nefericire, bucuria participanţilor şi a publicului galez a fost umbrită de o mare tragedie, petrecută chiar la finalul competiţiei.
 
Un alergător, în vârstă de 32 de ani, imediat cum a trecut linia de sosire, fiind foarte extenuat, a făcut infarct, prăbuşindu-se că un brad, chiar în faţă soţiei care îl întâmpina în braţe cu copilul lor, de numai 1 anisor.
 
Duminică, parcă a fost o zi blestemată la Semimaratonul de la Cardiff, tragedia nu s-a oprit aici, în aceleaşi împrejurări, un alt alergător, un tânăr în vârstă de 25 de ani, care de-a lungul cursei alergase cot la cot cu prietenă să şi trecuseră linia de sosire, sleit de puteri, a făcut şi el atac de cord.
 

 

 
Au intervenit rapid şi cu profesionalism serviciile medicale de la faţă locului, apoi cei doi bărbaţi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Universitar Wales, în speranţa că vor fi salvaţi din ghearele morţii.
 
Din nefericire, potrivit Daily Mail, puţin mai târziu, Poliţia din South Wales a confirmat decesul celor doi semimaratonisti. 
 
Este o tragedie unică în istoria de 15 ani a Cardiff University Half Marathon, una dintre cele mai mari competiţii de acest gen din Marea Britanie. Matt Newman, şeful executiv al organizatorului Run4Wales, a transmis regrete şi condoleanţe familiei şi prietenilor celor doi alergători, dispăruţi fulgerător din viaţă.
Galerie foto