Mărturii cutremurătoare din spitalul din Suceava: „Are pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat”

Informații greu de digerat au apărut în mediul online, în legătură cu situația din spitalul din Suceava, după ce socrul jurnalistei Ioana Chicet-Macoveiciuc a fost internat, în plină pandemie de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută în mediul online sub numele de „Printesa urbană”, a trecut prin clipe greu de închipuit.

Tatăl soțului jurnalistei a fost internat la Suceava în stare gravă, dar intervenția cadrelor medicale a lăsat de dorit. Ea a povestit pe pagina ei de Facebook cum socrul ei, cu care a păstrat legătura prin telefon, nu a făst văzut de niciun medic timp de 24 de ore.

fara descriere

„Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat.

Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.

Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.

Citeste si: Familia Regelui Cioabă, în doliu! Fratele lui Ioan Cioabă și soția lui au murit în aceeași zi, după ce ea a fost confirmată cu coronavirus

„Nu știm nici măcar dacă mai e în viață”

Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut).

De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.

Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.

Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?

De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol. Nu știm nimic. Nici măcar dacă mai e în viață”, a scris jurnalista Ioana Chicet-Macoveiciuc pe pagina ei de Facebook, marți, 31 martie.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate