Mărturisirile unui român blocat la granița dintre Ungaria și Austria din cauza coronavirusului: „Ne-am pus pur și simplu de-a curmezișul și am împiedicat intrarea camioanelor”

Un român blocat la granița dintre Austria și Ungaria a povestit prin ce au trecut el și alte câteva mii de români, în plină pandemie de coronavirus

Autor: M.B.

In articol:

Mii de români au rămas blocați la granița după ce Ungaria a decis ca, din data de 17 martie 2020, granițele țării să fie închise. În acest context, la punctul de frontieră Nickelsdorf, peste 3500 de români, printre care și familii cu copii și persoane în vârstă, au trecut prin momente cumplite.

La intervenția MAE din România, autoritățile din Ungaria au deschis un coridor special pentru ca românii și bulgarii să se întoarcă acasă.

Mugurel Hoban, unul dintre românii blocați la granița dintre Ungaria și Austria, a povestit cum mai mulți oameni au decis să blocheze intrarea camioanelo în țaă pentru a forța autortiățile din Ungaria să ia o decizie.

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

„Suntem în același loc de ieri, de la ora 12:00 noaptea, de când autoritățile ungare au închis granițele. Nu au anunțat absolut nimic oficial și foarte multe persoane eram deja în tranzit, eram deja pe drum și de aceea s-a creat haosul care s-a creat, că practic este un haos aici. A fost un haos toată ziua și până la ora 2:00, când s-au hotărât în cele din urmă să ne dea niște informații, să vină să stea cu noi de vorbă, pentru că practic, am blocat toate intrările și ieșirile din Ungaria.

Ne-am pus pur și simplu de-a curmezișul pe drum, pentru că suntem la capătul puterilor, suntem sleiți de puteri, suntem stresați, înfometați, înfrigurați și așa mai departe. Și când au văzut că nu mai intră camioanele, practic noi am blocat camioanele, pentru că prioritatea nr. 1 a autorităților ungare erau camioanele, să intre în Ungaria, și cetățenii maghiari, bineînțeles. Toți ceilalți cetățeni, de alte naționalități, nu aveam voie să intrăm.
Și atunci, când am văzut că pur și simplu nu ne iau în serios, ne-am pus de-a curmezișul, am blocat intrarea camioanelor și atunci, după vreo două ore, au venit și-au stat de vorbă cu noi și ne-au promis că o să ne dea drumul să plecăm spre țară”,
a povestit Mugurel Hoban, un bucătar care lucra în Austria și care și-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, pentru Digi24.

Citeste si: Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, anunț important despre pensii și salarii! Ce măsuri se pot lua în perioada stării de urgență

Între timp, coridorul special deschis de autoritățile din Ungaria pe timpul nopții a funcționat, iar cetățenii au fost lăsați să traverseze țara și au ajuns în românia în jurul orelor 2:00 în noaptea de 17 spre 18 martie.

Mii de români blocați la granița dintre Ungaria și Austria 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Primul deces cauzat de Coronavirus în Republica Moldova

Mirela Vaida, din nou mama? "Cu izolarea asta in casa, poate fac gemeni"

Carmen Șerban e distrusă de dor: ”Tatăl meu a plecat din această lume! Aș da orice dacă aș putea să-l mai îmbrățișez o dată!” FOTO

Lidia Buble îl vrea înapoi pe Răzvan Simion?

Denise Rifai face ravagii. Unde sunt banii din conturile lui Nicolae Ceaușescu? Se va afla totul

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Adio, libertate? Valul 4 vine peste România. Anunțul este terifiant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies