Masca de protecție poate deveni un pericol atunci când se udă: ”O mască umedă e ca o batistă murdară”

Am ajuns în anotimpul ploios, iar masca de protecție poate deveni inutilă dacă nu avem grijă la modul în care o purtăm.

Masca de protecție trebuie schimbată.
Masca de protecție trebuie schimbată.[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Măștile de protecție împotriva virusului au intrat parcă în rutina noastră zilnică în ultimele luni și pare că se regăsesc pe lista obiectelor fără de care nu putem pleca de acasă: portofel, bani, chei, masca, etc.  Ele sunt mai mult decât un simbol al pandemiei actuale de COVID-19, o metaforă vizuală pentru dușmanul nevăzut, viral, care pândește în tăcere printre noi.

De asemenea, purtarea măștii de protecție este deja obligatorie în zonele aglomerate, atât în mediul interior cât și în spațiile exterioare. Chiar și așa însă, sezonul rece și ploile bat la ușă, iar masca devine inutilă atunci când este udă.

Citește și:  Raed Arafat: ”4,5% din populaţia României a fost deja expusă şi infectată”

94552818-669425467177958-8425550130404392960-n-2.gif

Măștile de protecție trebuie schimbate o dată la 3-4 ore

În plus, odată cu vremea ploioasă, pericolul de infectare cu COVID-19 este și mai mare dacă ignorăm sfaturile cadrelor medicale. Potrivit specialiștilor, aceștia spun că din cauza umezelii, măștile își pot pierde capacitatea de filtrare și pot să devină poroase. 

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Ba mai mult, tot ei ne recomandă și ne avertizează ca să fim atenți la orice tip de umezeală în timp ce purtăm măștile de protecție. Ele își pierd capacitatea de filtrare și din cauza respirației, tusei sau transpirației. Și în cele mai bune condiții, masca de protecție trebuie schimbată o dată la 3-4 ore, pentru a evita pericolul de infectare cu COVID-19.

„O mască umedă e ca o batistă murdară pe care ți-o pui pe față.

Dacă se umezește de la respirația ta sau de la tuse sau strănut e un semn că ar trebui să o schimbi”, a explicat și Simon Clarke, profesor de microbiologie. 

„E important să știm că toate măștile trebuie schimbate, dacă se udă, indiferent cât de scumpe sunt”, a subliniat medicul oncolog, Karol Sikora.

Sursa: Cancan

https://www.cancan.ro/masca-de-protectie-poate-deveni-un-pericol-atunci-cand-se-uda-ce-recomanda-specialistii-20299830

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies