Masca de protecţie, un duşman al tenului. Dr. Ana Maria Drăgăniță: Ce efecte negative are purtarea îndelungată a măştii?

Masca de protecţie, efecte negative şi secundare asupra tenului. Masca de protecţie poate fi un adevărat duşman al tenului. Ce greşeli nu trebuie să facem când o purtăm?

Autor: M.V.

In articol:

Masca de protecţie, efecte negative şi secundare asupra tenului. Odată cu debutul pandemiei Covid-19, trăim vremuri istorice, cu multiple provocări pe plan social, personal și profesional. Schimbarea rutinei zilnice aduce modificări psihice și fizice. Medicul dermatolog  Dr. Ana Maria Drăgăniță,  specialistul kfetele.ro,

Medic specialist certificat UEMS-EBDV in Dermatovenerologie, a dezvăluit ce efecte negative are purtarea îndelungată a măștii de protecție.

Distanțarea socială, igiena corespunzătoare a mâinilor și purtarea măștii sunt printre metodele de prevenire a răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus, SARS-COV2.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Un duşman al tenului: Masca de protecţie, efecte secundare şi negative

Astfel purtarea măștii pe față timp de mai multe ore pe zi poate produce iritația tenului și agrava afecțiunile preexistente, cum ar fi acnee, rozacee, dermatită seboreică sau diferite tipuri de eczeme.

Complicațiile pielii în timpul pandemiei Covid-19 sunt cauzate în principal de umiditatea crescută creată de purtarea prelungită a măștii, de fricțiune, de afectarea stratului superficial al pielii (epidermul) și de dermatitele de contact.

Cele mai frecvente semne sunt eritemul (roșeața pielii), eroziunile și descuamarea, asociate cu senzația de mâncărime, arsură sau înțepătură. Pacienții cu afecțiuni dermatologice sunt mult mai predispuși la dezvoltarea acestor complicații, comparativ cu persoanele sănătoase.

Vezi pe kfetele.ro cum trebuie să îți protejezi tenul atunci când porți masca de protecție

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies