Matei Lăzărescu, un apreciat pictor român, s-a stins din viață! „Dumnezeu să îl odihnească”

Vești triste pentru lumea cultrală. Un celebru și talentat pictor a murit.

Matei Lăzărescu.
Matei Lăzărescu.[Sursa foto: Facebook]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Matei Lăzărescu a fost declarat decedat miercuri, 1 septembrie, la vârsta de 73 de ani. Vestea tristă a fost dată pe rețelele de socializare de câtre reprentanții Galeriei Române. 

„Galeria Romană anunță cu profundă tristețe încetarea din viață, ieri, 1 septembrie 2021, a pictorului Matei Lăzărescu, membru al Grupului Prolog și prieten al Galeriei Romană! Dumnezeu să îl odihnească”,  au transmis reprezentanții Galeriei Romane pe Facebook.

În secțiunea de comentarii, internauții s-au arătat devastați de veste. Cei care l-au cunoscut și au reușit să-i admire operele s-au întristat în momentul în care au aflat. 

„Ce veste TRISTĂ, TRISTĂ, TRISTĂ… A plecat la cer un OM minunat, un intelectual rasat, un restaurator excepțional, un pictor pe care îl admiram. Un om de o mare, infinită delicatețe, personaj hărăzit cu numeroase calități. Fie-i odihna ușoară și amintirea veșnică, luminoasă”, a spus un internaut. 

Cine a fost Matei Lăzărescu 

Pictorul s-a născut în 1948 în Capitală, într-o familie de intelectuală. Primele desene le-a schițat la vârsta de șase ani, sub îndrumarea tatălui său care era medic, desenator și poet. 

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Citeste si: Nico, diagnosticată cu o boală ereditară! „Și eu și surorile mele avem aceeași chestie”

„Restaurarea a fost trăită ca o chemare pentru frumusețea, bogăția și adâncimea lăsate de generațiile care ne-au precedat, și ca un privilegiu, acela de a fi primit în locurile sfinte, ale celor mai prețioase moșteniri.

În pictură și în fotografie, lumina și umbra, lumea măruntă dezvăluită de microscop, pârâul cu strălucirile lui în mișcare, până la norii transformându-se pe cer, m-au atras mereu, aș spune spontan și irezistibil.

M-au preocupat în fotografie și felul în care privim și gândim, cum călătorim între ele, cu ele…

În ultimii ani, mă atrag lumina pătrunzând în spații întunecate, oglindirile pe pardoseala de piatră, în opoziție dar și în sperată continuare cu iarba și strălucirea de afară, cu animalele minuscule în grabă și strădanie perpetuă, care m-au readus la film, la video.

Citeste si: Momente dramatice! O mireasă a decis să-și pună capăt zilelor chiar în ziua cea mare! Femeia s-a aruncat de la etaj

Dincolo de ceea ce privim, de Iliada și Odiseea, de scrierile presocraticilor, de Marc Aureliu, de textele creștine vechi – Sfântul Vasile cel Mare – și de poeziile lui Eminescu, cele mai apropiate, ale tatălui meu, sunt sprijin de fiecare zi și subiecte de desen și pictură, ca de altfel și pasiunea pentru limba greacă veche”, declara Matei Lăzărescu.

 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sharon Stone în doliu! Nepoțelul ei a murit. "Sunt distrusă"

Cristian Georgescu, fostul soț al Ancăi Țurcașiu, se căsătorește, la doar un an de la divorț

Imagini de colecție cu Prințesa Diana în tinerețe. Era considerată cea mai frumoasă prinţesă a tuturor timpurilor

Începând cu noaptea aceasta, 6 zodii vor avea parte de succes pe planul sentimental și pe cel profesional

Anunț uluitor despre vaccin! Ce efect are asupra creierului

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc. FOTO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies