Stiri

Matematică Evaluare Naţională 2018. Ce spun profesorii despre subiecte

Matematică Evaluare Naţională 2018. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au avut şi astăzi emoţii pentru că au susţinut proba la Matematică.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Matematică Evaluare Naţională 2018. Ce spun profesorii despre subiecte icon photo
Matematică Evaluare Naţională 2018. La primul subiect, printre altele, elevii au avut de calculat linia mijlocie a unui trapez şi de aflat volumul unui paralelipiped. La al doilea subiect, printre cerinţe au fost desenarea unui cub, calcularea unui număr natural „N” şi rezvolvarea unor funcţii şi ecuaţii. 
 
Subiectul al III-lea a fost alcătuit din două probleme de geometrie. Prima a avut la bază un triunighi echilateral şi un triunghi isoscel, iar a doua o piramidă triunghiulară regulată. 
 
„Subiectele au fost ceva mai uşoare ca anul trecut, iar aici mă refer în special la problemele de geometrie. Ar fi putut să îi încurce problema 6 de la Subiectul I pentru că ar fi trebuit să ia în considerare doar valorile pozitive. O altă problemă care ar fi putut să îi încurce este cea cu numărul 3 de la Subiectul II. Aici trebuia ca elevii să ştie să pună cerinţele într-un sistem de ecuaţii“, a explicat profesorul de Matematică Denisa Tănăsescu, pentru adevarul.ro.
 
 
 
Iată care au fost subiectele şi baremul de corectare: 
Matematică Evaluare Naţională 2018. Ce spun profesorii despre subiecte
Matematică Evaluare Naţională 2018. Ce spun profesorii despre subiecte

Matematică Evaluare Naţională 2018. Regulamentul 

 
Matematică Evaluare Naţională 2018. În regulamentul pentru Evaluarea Naţională se precizează că elevii nu au voie să intre în sala de examen cu ghizdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete. Toate acestea vor fi depozitate într-o sală separată. Cei care refuză să depoziteze în altă parte aceste lucruri personale nu sunt lăsaţi în sala de examen. 
 
De asemenea, elevii care susţin examenul de Evaluare Naţională nu au voie asupra lor cu „orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor”.
 
Nu este voie nici cu electronice, tablete sau telefoane. Sunt interzise şi căştile sau „orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţelele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi cu exteriorul”. 
 
Cei care încalcă aceste norme, „vor fi eliminaţi de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrările scrise”, se mai precizează în regulamentul examenului de Evaluare Naţională. 

Matematică Evaluare Naţională 2018. Calendarul complet 

Matematică Evaluare Naţională 2018. Înscrierea la evaluarea naţională s-a făcut între 4 şi 8 iunie. Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a a avut loc pe data de 8 iunie. Prima probă, la Limba şi literatura română, a fost susţinută pe 11 iunie. 
 
Pe 13 iunie este trecută în calendarul Evaluării Naţionale proba la Matematică. Pe 14 iunie se vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. 
 
Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar în aceeaşi zi, între orele 14:00 şi 19:00, vor putea fi depuse contestaţiile. Cei care au contestat modul de corectarea şi cum au fost notate lucrările vor primi notele finale pe 23 iunie. 

 

 
Iubitul Elenei Udrea s-a întâlnit cu fiul lui Silviu Prigoană, la Bucureşti! Alexandrov este naşul lui Honorius! VIDEO icon video

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

În această seară, de la ora 20:00, Kanal D difuzează ultimul episod al serialului ”Mireasă din Istanbul”.

Titlu secțiune