Meciurile EURO 2020 pe Arena Națională se joacă cu fani în tribune. Reguli de acces pentru spectatori

Meciurile EURO 2020 care se joacă pe Arena Națională vor putea fi urmărite de fani în tribune. Ce reguli trebuie să respecte spectatorii?

Fani în tribune pe Arena Națională la EURO 2020
Arena Națională
Autor: Loredana Dobre

In articol:

EURO 2020 este o ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European și se va desfășura în această vară, în perioada în perioada 11 iunie- 11 iulie 2021, după ce a fost amânat în 2020 din cauza pandemiei.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Fani în tribune pe Arena Națională la EURO 2020

Ministerul Tineretului și Sportului a decis că meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București se vor disputa cu spectatori în tribune.

Citeste si: Euro 2020 – Se va mai desfășura turneul final în 2021?

La începutul lunii aprilie, printr-un comunicat, Ministerul Tineretului și Sportului anunța că partidele EURO 2020 din Capitală se pot desfăşura cu prezenţa a maximum 13.000 de spectatori în tribune, ceea ce înseamnă 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

„Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune. 

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Citeste si: Bani de la UEFA pentru cluburile de fotbal din România

Citeste si: Iată lista completă a noilor măsuri de relaxare de la 1 august 2021 – DOCUMENT- bzi.ro

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor.

Angajamentele asumate de țara noastră au presupus investiții cu impact pe termen lung, care au sprijinit puternic economia, într-o perioadă dificilă. Dincolo de impactul economic, impactul asupra fenomenului sportiv, prin stimularea interesului public față de practicarea sportului și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță au reprezentat argumente puternice în favoarea acestei decizii, alături de experiența acumulată cu prilejul organizării EURO 2020, care va permite organizarea, pe viitor, a altor evenimente importante, ceea ce va genera beneficii considerabile de imagine, pe termen lung”, se arată în comunicatul MTS.

Reguli de acces la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională

Federația Română de Fotbal și Structura Locală de Organizare a  EURO 2020 la București au stabilit un plan de acces pentru spectatorii care doresc să participe la meciurile Campionatului European de Fotbal 2020 de pe Arena Națională.

Citeste si: Premieră istorică la Campionatul European de fotbal 2020: România va avea două brigăzi de arbitri la EURO 2020

  • Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
  • UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
  • Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
  • Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment „de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

Planul de acces al publicului în proporție de 25% pe Arena Națională este deja avizat de UEFA și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021.

„Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară.

Citeste si: UEFA a decis numărul de spectatori prezenţi la meciurile EURO 2020

Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională”,  declara Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

Meciuri EURO 2020 programate pe  Arena Naţională 

  • Austria- Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
  • Ucraina- Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
  • Ucraina- Austria (21 iunie, ora 19:00)
  • Bucureştiul va găzdui şi o optime de finală pe care o vor disputa câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Jo, declarații la cald despre despărțirea de fostul iubit! Care a fost, de fapt, motivul separării: „Nu îmi place să fiu mințită”

Horoscop 15 aprilie 2021. Nativii Balanță sunt dornici de experiente amoroase. Săgetătorii nu-și vor mai putea ignora sentimentele

Ana Maria Popescu bate obrazul autorităților la sosirea în România din Tokyo. „Credeam că mă așteptați cu cecul de 5 milioane de lei!”

Astăzi, 5 zodii scapă de probleme și câștigă bani mulți

Calendar Ortodox 27 iulie 2021. Ce este interzis să faci de Sfantul Mucenic Pantelimon! Tradiții și obiceiuri

SURPRIZĂ URIAȘĂ! Surpriză uriașă! Cine ar urma să-l înlocuiască pe Florin Călinescu la Românii au talent? O super vedetă Kanal D

S-a dezlănțuit IADUL pe pământ. Flăcările nu pot fi stinse. Imagini cutremurătoare dintr-un loc preferat de români

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies