Medicul Valeriu Gheorghiță a primit sponsorizări de peste 17.000 de lei din partea unei companii producătoare de vaccin anti-COVID-19! Coordonatorul campaniei naționale anti-vaccinare și-a decontat prezența la evenimente medicale în perioada 2016-2018!

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a primit sponsorizări de la o companie producătoare de vaccinuri care va livra seruri de imunizare României.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a primit sponsorizări din partea unei companii farmaceutice producătoare de vaccinuri anti-COVID-19. Compania va livra sute de mii de doze de imunizare către România începând cu a doua jumătate a lunii aprilie.

Compania pharma i-a plătit medicului Gherghiță programe de training intern

Conform datelor publice de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, Valeriu Gheorghiță a primit sponsorizări din partea companiei producătoare de vaccin anti-COVID-19 în perioada 2016-2018, în valoare totală de 17.224 de lei (evident, în acea perioadă, compania nu fabrica vaccin anti-COVID, n.r.). Aproape jumătate din această sumă i-a fost decontată lui Gheorghiță în 2016, ca s ponsorizare a unui eveniment educațional despre virusologie. În anul următor, medicul a primit sponsorizări pentru prezența la același eveniment dar și 2.435 lei pentru un training intern despre HIV. În 2018, Valeriu Gheorghiță a mai participat la două programe de training interne de boli infecțioase, plătite de companie. La unul dintre acestea, Valeriu Gheorghiță nu a mai participat în calitate de medic la Spitalul Militar ”Carol Davila” ci propriul cabinet medical (PFI).

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță: deconturi 2016

Citeste si: Peste 60.000 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului COVID-19 în ultimele 24 de ore

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

Anual, marile companii din domeniul farmaceutic cheltuiesc până la 5 milioane de euro pentru sponsorizarea medicilor români, conform unei anchete GSP realizate în anul 2016. Între 3.000 și 5.000 de medici români beneficiază de sponsorizări din partea acestora. Practica este una legală, însă atât medicii cât și companiile sunt obligate să declare sumele plătite sau primite în cadrul acestor programe precum și destinația banilor.

Pe de altă parte, ministrul Vlad Voiculescu spunea în 2016, referindu-se la situația unui șef de spital care a ajuns în consiliul de administrație al unei companii producătoare de medicamente că ”toate aceste mici nereguli crează, de fapt, vulnarabilități în sistemul nostru de sănătate”.

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță: deconturi 2018

Citeste si: Cum se va desfășura vaccinarea în cabinetele medicilor de familie?! Valeriu Gheorghiță clarifică tot

Cine este Valeriu Gheorghiță?

Colonelul Valeriu Gheorghiță, asistent universitar și medic primar la Spitalul Militar, a fost numit în noiembrie 2020 coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19. El are 38 de ani și a absolvit în anul 2006 Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. În 2013, el a obținut titlul de doctor în științe medicale cu o lucrare în domeniul bolilor infecțioase coordonată de Adrian Streinu-Cercel.

A fost rezident la ”Matei Balș”, iar din 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carl Davila”. Din 2016, el este și asistent universitar.  

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce vedete din România au avut reacții adverse după vaccinul COVID-19

Ce spune Valeriu Gheorghiță, după moartea a trei români, imediat după vaccinare

O femeie de 71 de ani a testat eficiența vaccinului pe o secție COVID. Pensionara a stat fără protecție pe o secție plină de bolnavi

Horoscop Zilnic Sâmbătă 18 Septembrie 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor

BOMBA ANULUI despre PFIZER! Va ȘOCA omenirea. S-a terminat totul

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere cu Caranii, Ștoacă și Bebe Cămătaru

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies