
In articol:
Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat ce se va întâmpla cu populația care refuză vaccinarea. Potrivit spuselor sale, românii care refuză imunizarea serului, vor decide doar prin prezentarea clară a beneficiilor şi a riscurilor. Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze câteva detalii despre reacțiile adverse generale care pot apărea și care constau în febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei.
De asemenea, medicul a anunțat că etapa 1 de vaccinare se va termina la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. Iar etapa a doua are ca scop categoria vulnerabilă, iar în cazul în care se va constata că s-a acoperit un nivel considerabil în rândul acestora nu se vor mai înregistra cazuri de forme severă
„În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă” .
Florin Cîțu
Florin Cîțu: „2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% în populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România”
Prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, Florin Cîțu a declarat că în toamnă vom putea renunța la purtatul măștii dacă va exista un număr suficient de români imunizați cu serul anti-COVID. Potrivit surselor, până în prezent s-au vaccinat peste 1,8 milioane de români.
„Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii. Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale”.