
In articol:
Medicul Virgil Musta despre pacienții care s-au vindecat de COVID-19
În cadrul unei emisiuni de televiziune, medicul Virgil Musta șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a declarat că unii pacienții care au fost vindecați de COVID-19 pot contracta din nou virusul: ”Ei deja au trecut prin boală și, foarte probabil, s-au imunizat și-atunci pot fi mai relaxați.
Șeful secției de Boli Infecțioase a făcut afirmații ce sunt în concordanță și cu avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății, care explica faptul că nu este obligatoriu ca pacientul care a fost deja infectat să fie scutit pe viitor de o posibilă nouă îmbolnăvire.
„Da, e adevărat. Sunt persoane care, genetic, nu sintetizează anumite proteine, anticorpi la structurile antigene, nu numai în acest caz, ci și în alte situații, pe de o parte. Pe de altă parte, sunt persoanele care au o imunitate scăzută, iar acestea nu realizează ansamblul necesar ca să facă un număr de anticorpi protectori. Există posibilitatea, într-adevăr, de a determina cantitativ acești anticorpi”, a continuat Virgil Musta.
Citeste si: Alertă în ALDE! Un deputat a fost confirmat cu coronavirus
Citeste si: Alertă maximă! Au izbucnit două noi focare de COVID-19 în România. Zeci de copii, în pericol
Schimbări în planul tratamentului
Medicul și echipa sa au decis, recent, să introducă schimbări ce țin de tratamentul pacienților cu COVID-19, astfel introducând un anticoagulant în medicația bolnavilor, declară stirileprotv.ro, în baza explicațiilor oferite de medicul Virgil Musta.
„Dinamica cunoștințelor despre această boală este foarte mare. Dacă acum o lună sau două știam că boala afectează numai plămânii, între timp am aflat că afectează și alte organe și-am aflat că o mare parte dintre formele severe evoluează așa din cauza unei hipercoagulabilități, o tulburare în coagularea sângelui, care produce tromboze la nivelul plămânului, inimii, sistemului nervos sau în alte organe. Noi ne adaptăm terapia, chiar dacă terapia antivirală a rămas aceeași, fiind cea din protocolul național. Terapia patogenică, de a preveni aceste complicații care sunt cauzatoare de moarte sau care fac ca evoluția în cazul multor pacienți să fie severă, noi am hotărât să prevenim această patogenie tratând din timp. Nu numai în ceea ce înseamnă tulburare de coagulabilitate, ci și în ceeace înseamnă sindromul inflamator”, a declarat în continuare șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.