Meningită la Colegiul Gh. Lazăr din Capitală! O elevă a murit! Cursurile se suspendă

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a confirmat un caz de meningită la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, situat în sectorul 5 din Capitală. Eleva diagnosticată a murit.

Autor: A.I.

UPDATE Eleva de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” diagnosticată cu meningită și dusă la Institutul „Matei Balș” a murit noaptea trecută. Fata avea 18 ani și învăța în clasa a XII-a. 

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

În urma confirmării acestui caz de meningită, s-a luat decizia ca mâine să fie suspendate cursurile la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”.

„În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul ‘Gheorghe Lazăr’. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul”, a anunțat DSP București.

Meningita apare, de obicei, la copii, adolescenți și adulți tineri, dar și oamenii în vârstă și cei care au probleme de sănătate sunt supuși riscului de a face boala. Există două tipuri de meningită: meningita virală, care nu provoacă probleme grave, și cea bacteriană, care poate duce și la deces. 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies