Mersul la biserică nu este condiționat de prezentarea certificatului COVID! „Nu trebuie să ai argumente ştiinţifice pentru orice măsură luată” Iată ce măsuri trebuie să respecte credincioșii

Decizia a fost votată în cadrul ședinței CNSU. Raed Arafat explică motivele pentru care s-a luat această decizie.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a votat noi măsuri în contextul situației epidemiologice actuale. Astfel, în marea majoritate a activităților, românii sunt obligați să prezinte certicicatul verde COVID care să ateste că, fie s-au vaccinat anti-COVID, fie au trecut recent prin boală. Totuși, autoritățile au exclus serviciile religioase din această situație.

Cu alte cuvinte, la bierică pot merge atât persoanele navccinate precum și cele vaccinate, nefiind nevoie să prezinte niciun fel de istoric epidemiologic. 

Totuși, autoritățile au impus reguli clare pe care absolut toți enoriașii trebuie să le respecte cu sfințenie. Astfel, credincioșii treuie să poarte masca de protecție și să păstreze distanța socială impusă prin lege. 

„S-a decis să nu fie condiționare, dar va trebui mască, bineînțeles, și doi metri pătrați pe persoană. Deci este o decizie luată la nivelul CNSU. Au fost discuții în acest sens, este o decizie luată la nivelul CNSU, din acest punct de vedere”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU. 

Citeste si: S-a hotărât! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi de restricții, care vor intra în vigoare de luni. Masca de protecție va fi obligatorie peste tot

Citeste si: A MURIT! Mulţi nici nu ştiau că este bolnavă... E doliu în muzica populară românească!- bzi.ro

Totuși, această decizie a CNSU a cam nelniștit apele, iar șeful DSU a trebuit să explice și motivele pentru care CNSU a luat o astfel de măsură. 

Raed Arafat

Raed Arafat

[Sursa foto: Captură video ]

Raed Arafat: „N u e neapărat să ai argument științific pentru această măsură”

Ei bine, Raed Arafat spune că nu exită o bază științifică pentru care s-a decis în cadrul CNSU ca mersul la biserică să nu fie condiționat de certificatul verde COVID. 

Citeste si: Ramân sau nu închise școlile după vacanța de două săptămâni?! Raed Arafat, explicații: „Nu există nicio garanţie”

„Sunt măsuri care se iau, nu e neapărat să ai argument științific pentru această măsură.

E o măsură decisă. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de doi metri, mască, distanță. E o decizie luată la nivelul CNSU și este o decizie votată la nivelul CNSU. Sunt mai multe aspecte care se iau în considerare, pe lângă baza științifică care se oferă de către medici. Asta este decizia luată la acest moment”, a mai explicat Raed Arafat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 22 octombrie 2021! S-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19

Cod roșu la Spitalul din Târgu Cărbunești! Doi pacienți au murit, după ce instalația de oxigen s-a stricat

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, anunță noi restricții. Va fi instituită carantina pe timp de noapte pentru nevaccinați, iar nunțile și botezurile vor fi interzise

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să înţelegeţi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies