Mesaje de condoleanțe. Cum să îți arăți compasiunea față de persoanele care au un deces în familie. Ce nu e potrivit să spui când moare cineva

Cum să îți arăți sprijinul față de oamenii care au pierdut un om drag din familie și ce mesaje poți trimite apropiaților aflați în suferință?

Mesaje de condoleanțe pentru apropiați
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Un deces în familie este greu de acceptat, iar cei mai mulți oameni nu știu cum să-și consoleze apropiații atunci când trec printr-o tragedie.

De altfel, multe lucruri nu se pot face pentru a alina suferința acestora. Totuși, este important să știi cât de mult contează câteva cuvinte spuse din inimă.

Mesaje de condoleanțe pentru apropiați

Deși cuvintele nu pot face ca durerea trăită de cei care tocmai au pierdut un om drag din viața lor să dispară, e crucial să știi ce să spui în astfel de situații. Prezentarea condoleanțelor arată că îți pasă și că ești alături de persoana care suferă. Un simplu gest poate însemna foarte mult.

Citeste si: Ultimele cuvinte ale artistei Gabi Luncă înainte să moară! Fiica cântăreței face dezvăluiri cutremurătoare: "Rămâneţi cu..."

În cele ce urmează își prezentăm câteva sugestii de mesaje de condoleanțe ce pot fi trimise apropiaților care au un deces în familie.

„Am amintiri atât de prețioase din copilărie cu mama/ tatăl tău. Știu că îți va fi dor de ea/ el atât de mult.”

„Mama/ tatăl tău a fost o persoană atât de incredibilă. Nimeni nu o/ îl va putea înlocui vreodată.”

„Deși nu te cunosc bine, mama/ tatăl tău a fost unul dintre cei mai apropiați prieteni ai mei și mi-a vorbit des despre tine.

Știu că te-a iubit foarte mult și te-a pregătit să faci față acestei pierderi tragice. Ești în gândurile și rugăciunile mele.”

„Tatăl/ mama tău/ ta a fost ca un al doilea părinte pentru mine. Îmi amintesc întotdeauna vremurile bune și lecțiile de viață pe care mi le-a oferit. Îți ofer tot sprijinul meu în aceste momente grele.”

„Îmi pare extrem de rău pentru pierderea voastră.”

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

„Nu există cuvinte pentru o pierdere atât de tragică. Va fi în gândurile și rugăciunile mele.”

„Mă doare sufletul când mă gândesc la pierderea suferită. Îmi pare rău pentru tine și familia ta.”

Citeste si: Florin Salam, amintiri dureroase despre cum a trecut peste moartea fostei soții: „ Am crezut că am dispărut și eu”

„A fost o bucurie în viața mea să vă cunosc copilul. De acum, el va fi îngerul vostru păzitor.”

„A fost un om minunat și va rămâne mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să va dea putere și să vă ofere mângâiere în acest moment dureros.
Va îmbrățișăm cu drag!”

Mesaje de condoleanțe pentru apropiați

„Nici nu pot să-mi imaginez cât de mare e durerea ta. Îmi pare foarte rău și mă rog să ai putere în aceste momente dificile.

„Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!

„În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei iubite. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

Mesaje de condoleanțe pentru pentru persoanele care au pierdut pe cineva drag

„Rugăciunile și amintirile plăcute sunt ceea ce avem pentru a comemora viața celui care a plecat dintre noi. Fie că dragostea familiei și a prietenilor să reprezintă sprijinul de care aveți nevoie în aceste zile de mare durere sufletească. Cele mai sincere condoleanțe !”

„Sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire.”

Citeste si: Nelu Ploieșteanu a murit sau nu din cauza COVID-19?! Ce spune familia artistului despre înmormântare

„Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu. Sincere condoleanțe”

„În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei iubite. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”

Ce nu trebuie să spui când moare cineva

În primul rând, fii conștient că orice ai spune nu va da timpul înapoi. Așadar, nu vorbi despre trecut și nu spune cu ce te-a ajutat persoana decedată. De asemenea, nu întreba persoana în suferință dacă poți ajuta cu ceva, ci acționează direct.

În al doilea rând, nu îți asuma faptul că știi și înțelegi ce simte, pentru că acest lucru nu ajută la nimic. Nu utiliza replici de genul  „Când tatăl/ vărul/ fratele meu a murit”.

De asemenea, nici afirmații de genul  „Viața continuă, lucrurile vor fi diferite în timp” nu folosesc la nimic. „Ea se află într-un loc mai bun” sau „El te privește de sus” și „Ei sunt aici cu tine acum” nu sunt lucruri pe care persoana îndurerată are nevoie să le audă.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Decesele lui Nelu Ploieșteanu, Cornelia Catanga și Gabi Luncă puteau fi evitate! Ce greșeală au făcut artiștii

Leo de la Strehaia, mai romantic ca niciodată! Cum a surprins-o pe Anca, la pat

Ștefan Ciuculescu și Sebastian Chitoșcă, în pericol de eliminare de la Survivor. Voturi neașteptate în consiliu. Doi faimoși au vorbit înainte

În această noapte, 5 zodii au scăpat de probleme

OMS, avertisment pentru România! Ce pățim dacă renunțăm la masca de protecție. Iohannis e direct vizat

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Atenţie la pâine! Felul în care o consumăm ne poate îmbolnăvi de cancer. Studiu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies