Mesajul de ultim moment transmis de Vladimir Putin pentru Europa! Liderul rus a răbufnit: „Nu se vor putea descurca”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis un mesaj pentru Europa. Ce a declarat conducătorul rus privind gazul rusesc?

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Vladimir Putin a făcut o serie de declarații joi, acolo unde a explicat că Moscova depune eforturi pentru a-și redirecționa energia spre Est, însă țările din Europa fac tot ce pot pentru a reduce dependența de exporturile rusești.

Cu toate acestea, conducătorul Rusiei a adăugat faptul că Europa nu va putea evita în totalitate gazul rusesc rapid, în condițiile în care Rusia reprezintă aproximativ 10% din producția mondială de petrol.

Astfel, în ultima perioadă, Rusia a format legături mult mai puternice cu Asia și China, fiind cel mai mare consumator de energie din lume, motiv pentru care încearcă să-și diversifice livrările de pe piețele sale tradiționale din Europa.

Putin: „Nu există un înlocuitor pentru gaz în Europa acum”

Exporturile rusești de energie au fost afectate de sancțiunile occidentale asupra operațiunii militare a Moscovei în Ucraina, motiv pentru care, totodată, s-a complicat și finanțarea tranzacțiilor și a logisticii.

Citeste si: A folosit Rusia arme chimice în asaltul Mariupolului? Iată cât de periculoase sunt acestea pentru om: „Arma chimică are un efect imediat, uneori dramatic”| EXCLUSIV

De asemenea, Vladimir Putin a mai specificat că ”așa-zișii parteneri din țări neprietenoase” au recunoscut că nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești, inclusiv fără gaze naturale.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

”Ceea ce este uimitor este că așa-zișii parteneri din țări neprietenoase recunosc că nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești, inclusiv fără gaze naturale, de exemplu”, a spus Putin la o ședință guvernamentală televizată, scrie  Reuters.

Conducătorul rus a mai specificat că: „Nu există un înlocuitor pentru gaz în Europa acum”. În același timp, Putin a mai adăugat că Europa, prin întreruperea aprovizionării cu energie din Rusia, va provoca creșterea prețurilor și va destabiliza piața: „Țările neprietenoase recunosc că nu se pot lipsi de resursele energetice ale Rusiei”.

De precizat este că, ”operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina a declanșat o revizuire a priorităților energetice ale celor 27 de țări ale Uniunii Europene. În același timp, Bruxelles încearcă să facă tot posibilul pentru a elibera această dependență a țărilor respective de Rusia, care furnizează în jur de 40% din gazul natural.

De asemenea, conducătorul rus ar trebui să construiască o infrastructură pentru a-și spori aprovizionarea cu energie în Asia, după ce țara a început să furnizeze gaze către China la sfârșitul lui 2019, după mai mulți ani în care au existat numeroase discuții în acest sens, convenind ulterior să reducă prețurile la combustibil.

Un lucru pe care Putin l-a mai specificat este acela că, rolul monedelor naționale în tranzacțiile de export ar trebui să crească, asta din cauza planurilor de la Moscova de a trece la plăți în ruble pentru livrările de gaze, mai ales către Europa.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

Rusia a înregistrat o cădere abruptă a producției de petrol 

De precizat este că, Rusia a înregistrat o cădere abruptă a producției de petrol, sursa sa principală de venituri, din cauza dificultăților cu plățile pentru comerț și nave, motiv pentru care principalele case comerciale globale ar vrea acum să reducă achizițiile de țiței și combustibil de la companiile petroliere controlate de stat ale Rusiei încă din 15 mai, conform unor surse.

Citeste si: Putin, o nouă apariție cu „valiza nucleară”! Ce s-a văzut la tv, în ultima întâlnire cu Lukașenko

Totodată, potrivit declarațiilor făcute de Putin, cele mai ”acute” probleme ale sectorului energetic rus sunt legate de întreruperea logisticii aprovizionării cu energie.

Mesajul de ultim moment transmis de Vladimir Putin pentru Europa: „Țările neprietenoase recunosc că nu se pot lipsi”

Vladimir Putin

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Aseară, Știrile Kanal D, prima opțiune a telespectatorilor din întreaga țară

Kanal D, lider absolut de audiență cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”

“Casa iubirii” a poziționat Kanal D pe primul loc în preferințele publicului din întreaga țară și de la orașe

Cutremur devastator de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia, urmat de 42 de replici. Peste 1.000 de morți și mii de răniți

Vestea cea mare pentru ROMÂNIA! Anunțul a venit chiar astăzi, 6 FEBRUARIE. Au semnat

„Nu trebuie să acceptați anumite lucruri şi trebuie să aveţi curaj să spuneţi lucrurilor pe faţă.” Oana Roman, declarații despre fostul ei soț

Detaliile unui caz care A CUTREMURAT România. Cine e femeia pe care iubitul a vrut s-o INCENDIEZE

“Casa iubirii” a poziționat Kanal D pe primul loc în preferințele publicului din întreaga țară și de la orașe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies