Vedete

Mesajul viral despre infertilitate al unei celebre jurnaliste! Carmen Moise: ”Lumea se umplea de copii iar eu trebuia să învăț să nu mă mai doară”

Mesajul sfâșietor al jurnalistei Carmen Moise a devenit viral.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Jurnalista Carmen Moise și-a deschis inima și a vorbit despre cei 10 ani în care a fost chinuită de sentimentul de frustrare, neputință și luptă cu infertilitatea. Ea apare într-o mărturie emoționantă într-un video realizat de Asociația ”Și eu am dreptul să fiu părinte”. În România, 1 din 6 cupluri se confruntă cu problema infertilității, însă puțini sunt cei care vorbesc deschis despre asta. Asociația și-a propus în cadrul acestei campanii să aducă în fața camerei de luat vederi: personalități, femei de afaceri, oameni obișnuiți, care să discute deschis despre infertilitate. În cadrul campaniei apare inclusiv Sorina Pintea, Ministru al Sănătății.

Carmen Moise: ”S-au uitat la mine ca la o defectă”

Iată mesajul integral al jurnalistei Carmen Moise:

”Numele meu este Carmen Moise. Am 44 de ani și acum fix 14 ani am primit un document medical pe care era scris numele meu și diagnosticul de infertilitate. Ăsta este!... Acum îmi dau seama, de fapt scrie ”sterilitate”.

E prima dată când îl arăt!

Și dacă stau bine să mă gândesc e prima dată când vorbesc despre asta... așa...

O să vă întrebați de ce... și eu mă întreb câteodată. O să vă spun că în primul rând, de rușine... Pentru că ăsta este sentimentul care mi-a fost insuflat prima dată când am intrat într-o clinică, exact în clinica unde mi-a fost pus diagnosticul ăsta. Pentru că era așa, un hol foarte lung, de-o parte și de alta erau multe femei, s-a deschis o ușă, a ieșit de acolo o asistentă, s-a uitat fix la mine și a zis: ”dumneavoastră, însărcinată”? ”Nu”, am zis eu... ”Păi, pentru infertilitate, la etaj, doamnă!!!” Și-mi amintesc toate privirile alea care s-au uitat așa... ca la o defectă... Exact ăsta a fost sentimentul. Și în toți anii care au urmat nu a fost nimeni care să-mi spună că nu sunt altfel decât așa.

Au urmat ani cu foarte multe investigații, traumatizante, costisitoare... Dar nu asta a durut cel mai tare! A durut faptul că mai bine de 10 ani, mie nu mi-a spus nimeni ce am, de ce sunt așa! Și ce-aș putea face să nu mai fiu așa.

”Am considerat că pentru mine este prea târziu! Și am greșit”

Între timp, lumea din jurul meu se umplea de copii iar eu trebuia să învăț să nu mă mai doară asta! Și într-o zi am învățat! Am închis foarte, foarte bine adânc, într-un sertar dosarul ăla care începuse cu hârtia asta și am învățat să trăiesc altfel.

Citeste si: Vrei sa ramai insarcinata? Ce NU trebuie sa faci daca ai peste 35 de ani!

Citeste si: Simona Gherghe a fost alergata de o femeie! "Sper ca acesti bani sa ajute cat mai multe familii"

Citeste si: Va mai aduceti aminte de SuperNanny? Irina Petrea traieste cel mai negru cosmar al unei femei

Iar acum, de curând, când am aflat în sfârșit care a fost cauza am considerat că pentru mine este prea târziu și că dacă aș scoate din nou, din sertarul ăla acel dosar o să-mi facă foarte rău. Și aici am greșit!

Și de asta cred că o campanie de genul ăsta poate că o să aducă în fața camerei femei din-astea plângăcioase ca mine. Dar face bine să plângi și face bine să vorbești. Încurajez pe toată lumea să vorbească și să plângă. Și să descopere! Și să trăiască, de fapt, și sentimentul ăsta și boala asta! Pentru că este o boală, nu este o rușine!”

Galerie foto