Meteo pe două săptămâni: se încălzește sau nu vremea?

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 21 ianuarie - 03 februarie 2019.

Autor: A.V.

In articol:

Vremea se schimbă în majoritatea zonelor din România

BANAT. Regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 1...4 grade și minime -4...-2 grade) la valori peste cele normale- cel mai probabil în zilele de 23 și 24 ianuarie când vor fi 4...7

grade ziua și 0...2 grade noaptea, mediat regional. Deși prezentând încă un grad mare de incertitudine, caracteristica ultimelor două zile de ianuarie și a primelor zile ale lunii februarie este estimată a fi de situare a temperaturilor în apropierea ecartului mediu specific acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, iar în perioada 23-25 ianuarie, atunci când vor predomina ploile, se pot cumula și cantități de apă mai importante.

Citeste si: Fiica Anamariei Prodan i-a cucerit pe americani! Sarah a fost selecţionată să participe la competiţia la care vin cei mai talentaţi tineri baschetbalişti din SUA şi Canada!

CRIŞANA. Până spre sfârșitul lunii ianuarie, vor fi fluctuații în regimul mediu de temperatură, de la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 1...3 grade și minime -6...-4

grade) la valori peste cele normale- cel mai probabil în zilele de 23 și 24 ianuarie când vor fi 3...6 grade ziua și -2...1 grad noaptea, mediat regional. Deși prezentând încă un grad mare de incertitudine, pentru ultimele două zile din ianuarie și primele ale lunii februarie este estimată situarea temperaturilor în apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an, posibil ușor peste acesta. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, iar în perioada 24-25 ianuarie, atunci când vor fi mai ales ploi sau lapoviță, acestea vor deveni în general moderate cantitativ.

Citeste si: De ce a lipsit Adrian azi din emisiunea Puterea Dragostei

TRANSILVANIA. Regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0...3 grade și minime -8...-2 grade) la valori peste cele normale- cel mai probabil în zilele de 23, 24 și 25 ianuarie când vor fi 3...7

grade ziua și -3...0 grade noaptea, mediat regional. Deși gradul de incertitudine a modelului probabilistic este încă destul de mare, în ultimele două zile de ianuarie și primele zile ale lunii februarie este estimată înregistrarea unui ecart termic apropiat de cel caracteristic acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitații -mixte sau predominant ninsoare- va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, însă acestea vor fi în general slabe.

Citeste si: Soția cunoscutului om de afaceri Gheorghe Boncea a murit. Femeia s-a luptat luni de zile cu o boală nemiloasă

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

MARAMUREŞ. Până spre sfârșitul lunii ianuarie, vor fi fluctuații în regimul mediu de temperatură, de la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0...2 grade și minime -7...-5 grade) la valori peste cele normale- cel mai probabil în zilele de 24 și 25 ianuarie când vor fi 3...5 grade ziua și -2...0 grade noaptea, mediat regional. Deși prezentând încă un grad mare de incertitudine, pentru ultimele două zile din ianuarie și primele zile ale lunii februarie este estimată situarea temperaturilor în apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an, posibil ușor peste acesta. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe (predominant ninsori, dar temporar și lapoviță sau ploaie) va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referință.

Citeste si: Doliu! A murit Chris Brown. A fost găsit pe o plajă din California

MOLDOVA. Până spre sfârșitul acestei luni, temperatura aerului va avea variații de la un interval la altul, totuși majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, respectiv -2...1 grad, maxime mai ridicate fiind posibile în jurul datei de 25 ianuarie, și cu precădere în sudul regiunii. În privința regimului termic nocturn sunt estimate valori peste cele normale în această lună, între -4 și 2 grade, mediat regional, iar în noaptea de 21/22 ianuarie vor fi posibile temperaturi mai coborâte, local în jurul pragului de ger (-10 grade). Deși având încă un grad mare de incertitudine, estimările pentru finalul lui ianuarie și începutul lunii februarie indică un ecart termic mediu apropiat de cel climatologic specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitații slabe și local moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi mai mare în intervalul 23-25 ianuarie.

Citeste si: Rezultate Loto 6 din 49. Numere Loto 6/49 27 ianuarie 2019

DOBROGEA. Regimul temperaturii aerului va fi caracterizat, în cea mai mare parte a intervalului, de valori peste cele normale în această perioadă din an, cele mai ridicate urmând a se înregistra între 23 și 25 ianuarie, respectiv maxime de 6...10 grade și minime de 2...6 grade. În cele mai reci perioade, modelul -deși prezentând un grad destul de ridicat de incertitudine pentru cea de-a doua săptămână- anticipează temperaturi apropiate de regimul mediu climatologic (ziua 1...4 grade, noaptea -4...-2 grade). Probabilitatea pentru precipitații (predominant ploi, temporar moderate cantitativ) va fi mai ridicată în intervalul 23-26 ianuarie.

Citeste si: Denisa Maria este o fetiță superbă de 8 ani, dar blestemată să trăiască cu 4 boli grele: "Cu privirea îndreptată spre cer, cu ochi inlacrimati. De ce eu?"

MUNTENIA. Intervalul debutează cu un regim termic apropiat de cel climatologic specific (maxime 1...4 grade și minime -5...-3 grade), apoi până spre data de 28 ianuarie sunt anticipate temperaturi peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie, un ecart mediu diurn de 4...8 grade și nocturn de -1...3 grade. Estimările pentru ultimele zile de ianuarie și începutul lunii februarie, deși prezintă un grad relativ ridicat de incertitudine, tind să indice ca cel mai probabil un regim termic apropiat sau ușor peste cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 23-26 ianuarie, atunci când va predomina forma lichidă a acestora și vor fi și cantități de apă local mai însemnate.

Citeste si: Zodiile care vor trece prin cea mai grea Luna Nouă în Vărsător 2019. Vor ieși din zona de confort

OLTENIA. Intervalul de referință va debuta cu un regim termic apropiat de cel climatologic specific (maxime 1...3 grade și minime -5...-3 grade), apoi -până spre data de 28 ianuarie- sunt anticipate temperaturi peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie, cu un ecart mediu diurn de 3...7 grade și nocturn de -1...3 grade. Estimările pentru ultimele două zile de ianuarie și începutul lunii februarie, deși prezintă încă un grad relativ ridicat de incertitudine, tind să indice ca cel mai probabil un regim termic apropiat sau ușor peste cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, atunci când va predomina forma lichidă a acestora și vor fi și cantități de apă local mai însemnate.

Citeste si: Horoscop dragoste saptamana 28 ianuarie – 3 februarie 2019. Cocktail sexy incendiar. Vezi pentru ce zodii

LA MUNTE. Deși vor fi variații de la un interval la altul, valorile termice se vor situa -în cea mai mare parte a intervalului- în jurul celor normale acestei perioade din an (maxime -6...-2 grade, minime -12...-7 grade), iar în perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de așteptat valori diurne ușor pozitive, iar nocturne în medie -8...-4 grade). Probabilitatea pentru precipitații va ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 ianuarie, când vor predomina ninsorile, dar vor fi și precipitații mixte, local moderate și însemnate cantitativ.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Durere fără margini în Constanța! Părintele Antonie a murit în accident de mașină

Ce sexy este fiica lui Adrian Sârbu! Ana Doria seamănă cu mama ei, care a fost fotomodel! FOTO

Denisa Maria este o fetiță superbă de 8 ani, dar blestemată să trăiască cu 4 boli grele: "Cu privirea îndreptată spre cer, cu ochi inlacrimati. De ce eu?"

Mirela Vaida nu a depășit momentul atacului. Aceasta se teme pentru viața ei

Andreea Bălan nu se mai ascunde! Tiberiu Argint a făcut un gest public care a surprins pe toată lumea

Mirela Vaida rupe tăcerea despre Radu Ștefan Bănică: „Nu, nu este fiul lui Ștefan Bănică. Duce povara asta…”

Gafă imensă la vârful USR PLUS! Ce vor spune alegătorii lor acum? E despre PSD

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies