Metrorex dă cartele de metrou călătorilor în schimbul a cinci deșeuri. Ce este campania PET=BILET

Metrorex dă cartele de metrou călătorilor care oferă la schimb PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

Metrorex și campania PET=BILET
Metrorex și campania PET=BILET[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Metrorex a anunțat joi, 29 iulie, într-un comunicat, că persoanele care doresc să circule cu metroul pot primi în schimbul donării a cinci deșeuri, care pot fi PET-uri, sticle sau doze de aluminiu, o cartelă de metrou cu o călătorie.

Metrorex și campania PET=BILET

Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding, lansează o provocare oamenilor din București, prin Campania PET=BILET, ce are ca scop „încurajarea colectării şi reciclării deşeurilor, dar și creşterea interesului cetăţenilor pentru călătoria cu metroul, un mijloc de transport ecologic și nepoluant”.

Citeste si: Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou, amenință că-și va da foc dacă va fi evacuat din sediul de la stația Piața Unirii

„Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding, lansează 'PET=BILET', campania premieră ce are ca scop atât încurajarea colectării şi reciclării deşeurilor, cât şi creşterea interesului cetăţenilor pentru călătoria cu metroul- transport ecologic, nepoluant.  

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

 Metrorex încurajează programele ce au ca scop protecţia mediului, aliniindu-se astfel politicilor naţionale şi internaţionale ecologiste.

Prin această campanie se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător”,  a transmis compania.

Schimbul se face în stațiile de metrou Dimitrie Leonida şi Pipera

Doritorii sunt aşteptaţi în perioada 2- 20 august a.c. în staţiile de metrou Dimitrie Leonida şi Pipera, la intrarea principală, la standul partenerilor Metrorex. Călătorii vor oferi 5 deşeuri, iar în schimb vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie.

 

Citeste si: Prețuri bilete de metrou și STB. De la 1 august se schimbă costul biletelor de transport în comun. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

„Astfel de campanii sunt necesare pentru schimbarea comportamentului cetăţenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat şi nepoluat, dar şi pentru promovarea beneficiilor utilizării transportului subteran ca mijloc de transport ecologic. Astfel că, prin aceste tipuri de acţiuni, societatea noastră doreşte să se implice activ în formarea unor comportamente responsabile din punct de vedere ecologic ”, a declarat Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex. 

Scumpiri la biletele de metrou şi STB

Primăria Capitalei a anunţat că începând cu 1 august cresc prețurile călătoriilor cu metroul, dar şi la STB.

  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB/ Metrorex va fi 5 lei.
  • Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB/ Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Abonamentele de 24 și 72 de ore sunt valabile de la momentul emiterii. Astfel, este eliminată noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Citeste si: Cristian Popescu Piedone, despre stenogramele DNA: ”Am zis-o într-un spirit de glumă”

  • Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB/ Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB/ Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB/ Metrorex).
  • Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A fost arestat principalul vinovat de uciderea româncei de 19 ani. Florina Gogos a fost omorâtă și aruncată într-un șanț, în Spania

Când începe Electric Castle Special 2021 și ce artiştii vor urca pe scena festivalului din Cluj

Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să știe asta! Noi reguli pentru nerezidenți. Anunțul făcut de MAE

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies