Miliardarii care s-au mutat lângă palatul lui Gigi Becali, de două ori mai bogați decât finanțatoul FCSB! Cum arată imobilul achiziționat cu 5 milioane euro

Frații Pavăl, propietarii companiei Dedeman, au plătit 5 milioane de euro pentru a fi vecini cu Gigi Becali.

Gigi Becali
Autor: Radu Constantin

In articol:

Dragoș și Adran Pavăl, proprietarii Dedeman, au achiziționat casa negustorului Nicolae Hlebnkian de pe Aleea Alexandru nr 5, devenind astfel vecini cu Gigi Becali, cel care deține ”palatul” de pe aceeași stradă, de la numărul 1.

Tranzacția a depășit 5 milioane de euro și va găzdui sediul holdingului înființat de cei doi.

Frații Pavăl au achizționat imobilul respectiv în anul 2018 însă a bia în urmă cu câteva săptămâni au demarat lucrările de renovare interioară și restaurare a casei interbelice declarat monument istoric, informează profit.ro.

Vila achiziționată de frații Pavăl are o istorie impresionantă

Vila achiziționată de frații Pavăl are 2.800 metri pătrați construiți, dispune de 31 de camere, 15 băi și este prevăzută cu lift. Terenul pe care este construită casa se întinde pe o suprafață de 1.405 mp. De asemenea, proprietatea include un garaj de peste 300 mp și un adăpost antiatomic.

Fratii Pavăl Dedeman
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Vila Hlebnkian a fost construită în 1914 de profesorul M. Brătilă și vândută în 1920 lui Ioan Baron Stârcea (ministru de stat) la prețul de 1,2 milioane lei. În 1941, noii proprietari au devenit Rozalia Movessian și Nicolae Hlebnkian, care au transformat radical imobilul și i-au imprimat proprietății aspectul eclectic maur, conform profit.ro. În 1950, casa a fost naționalizată iar din 1945 și până în 2005, aici a funcționat Corpul Diplomatic al Marii Britanii.

Nicolae Hlebnkian a fost unul dintre marii industraiși ai României din perioada interbelică. El a fost proprietar al fabricii de textile care îi purta numele și coproprietar al Postăvăriei Române. Frații Pavăl au anunțat că nu vor locui aici.

Palatul lui Gigi Becali a costat 7 milioane dolari

Spre deosebire de vila achiziționată de proprietarii Dedeman, palatul lui Gigi Becali a fost achiziționat de acesta în anul 2006 cu o sumă record: 7 milioane de dolari.

Impunătoarea casă a aparținut industriașului Max Auschnitt, adminitrator al Uzinelor și Domeniilor de Fier din Reșița, considerată cea mai mare societate pe acțiuni care a existat în România înainte de instaurarea regimului comunist. Urmașii lui Auschnitt au recuperat o bună parte din bunurile confiscate de comuniști, printre care și acest imobil. De asemenea, ei au cerut despăgubiri pentru confiscarea uzinelor Titan-Nădrag-Călan iar în 2011, instanța a decis ca valoarea acestora să fie de 37 milioane dolari, în acțiuni la Fondul Proprietatea.

Casa proprietari Dedeman
Așa arată casa cumpărată de proprietarii Dedeman

Frații Pavăl au o avere evaluată la 1,2 miliarde de euro, dublu față de cât are Gigi Becali în acest moment, conform publicațiilor de specialitate.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 14 mai 2021. Peste 100 de decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore. Câte cazuri noi s-au înregistrat

64 de ani de la moartea lui Camil Petrescu, autorul romanului „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”

14 mai. O zi cu semnificații istorice pentru România

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, la un pas de împăcare?

Alertă pentru cei care au făcut prima doză de Pfizer! E interzis. Ce nu trebuie să facă la rapel

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Scandal cu Diana Șoșoacă la televizor: „Sunteţi un impostor! Mizerabilă eşti tu!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies