Ministrul Educației, despre schimbările din noul an școlar. Toți elevii vor merge fizic la școală

Sorin Cîmpeanu a precizat care va fi situația din toamnă în ceea ce privește prezența fizică la școală a elevilor.

 Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Se anunță schimbări mari pentru anul școlar care urmează să vină. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, dă asigurări că nu vor mai exista unități de învățământ unde se va impune predarea în format digital, căci este convins că numărul de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 va scădea. 

Sorin Cîmpeanu, despse cum va începe școala din septembrie 

Pe 13 septembrie va debuta noul an școlar, iar ministrul Educației spune că va fi cu prezența fizică a elevilor în bănci, căci este convins că situația epidemiologică din România o va permite. 

 Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

„Sunt convins că pe 13 septembrie- pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor- vom putea să începem şcoala normală cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută”, a declarat ministrul Educației la un post de televiziune. 

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

De anul viitor spune că vrea să pună la punct digitalizarea învățământului, pentru ca niciodată să nu se mai confrunte cu o situație similară ca cea de la debutul pandemiei de coronavirus în România, când elevii fie nu aveau acces la interneu sau dispozitivele necesare, fie nu exista o platformă care să le faciliteze interacțiunea cu profesorul de la clasă. 

Citeste si: De luni, elevii pot renunța la masca de protecție în curtea școlii! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Ce restricții rămân în vigoare în școli

„Unul dintre punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale elevilor şi profesorilor şi conştientizarea importanţei predării digitale, acolo unde se potriveşte”, a mai spus acesta. 

Ministrul Educației: „S e vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar”

Sorin Cîmpeanu a declarat că unitățile de învățământ care vor să continue în regim online pentru a experimenta digitalizarea o pot face în continuare.

Citeste si: Elevii nu sunt obligați să se întoarcă la școală. Sorin Cîmpeanu: "Nu sunt obligați să meargă împotriva voinței lor"

„Sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile şi mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor şi la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcţie de specificul disciplinei, se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ”,  a explicat Sorin Cîmpeanu.  

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elevii se vor întoarce la școală. Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial

Este anunțul momentului. Elevii din clasele terminale se vor întoarce în bănci din 5 Mai

Maraton de vaccinare în București. Valeriu Gheorghiță anunță organizarea unui maraton al vaccinării în Capitală, în perioada 7-9 mai

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Horoscop luni, 26 iulie! Zodia care are parte doar de deziluzii. Pierde o sumă mare de bani astăzi

BOMBA! Barbatul cu care a fost prinsa Andreea Mantea! E cutremur in showbiz

Terifiant! OMS: 200 de milioane de cazuri de COVID-19 în august

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies