Ministrul Educației și premierul României susțin testarea în masă a elevilor, după revenirea acestora din vacanță. Voiculescu este de altă părere

Contre în Guvern pe subiectul testării elevilor după ce aceștia revin la școală din vacanță!

Contre în Guvern pe subiectul testării elevilor după ce aceștia revin la școală din vacanță!
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației și premierul României vor ca elevii să fie testați cu kituri rapide, care nu sunt traumatizante, odată cu revenirea acestora din vacanță. Pe de altă parte, Ministrul Sănătății nu este de acord cu această metodă și susține că testele recoltate din salivă nu sunt mereu corecte.

Contrazicerile între aceștia au pornit de la o postare făcută de Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Învață printre sute de capre și iezi! Fata se conectează la cursurile online chiar de pe pășunea unde crește tatăl ei animalele!

Ministrul Educației a spus să se folosească, pentru testarea în școli, teste non invazive, iar cele cele existente în unitățile de învățământ să fie redirecționate spre adulți. Acesta ar fi o achiziție pe care Ministerul Sănătății nu ar vrea să o facă, susținând că nu sunt suficient de bune.

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

 ” Când aceste teste vor fi de o calitate superioară, corespunzătoare, va fi un pas înainte pentru o testarea mai plăcută.

Deocamdată, aceste teste nu sunt agreate de metodologie, pentru că nu sunt suficient de bune”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de Stat Ministerul Sănătății.

Contre în Guvern pe subiectul testării elevilor după ce aceștia revin la școală din vacanță!
Contre în Guvern pe subiectul testării elevilor după ce aceștia revin la școală din vacanță![Sursa foto: PixaBay]

Premierul României, de acord cu testarea elevilor în școală cu teste rapide

Premierul României, Florin Cîțu, susține testarea elevilor în școli cu teste rapide: ”Eu sunt cel care a propus revenirea la școală după ce se face acest test.

Dar, e adevărat, problema în România e că ele nu sunt introduse în metodologia INSP. Ele sunt folosite cam peste tot în lume”.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important! Toți elevii din România revin fizic în școli din 3 mai. Ce condiții trebuie respectate

Statisticile din data de 1 aprilie arată că în școli au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus peste 2.600

de elevi şi peste 2.100 de profesori. În ultimele 14 zile au fost testaţi pozitiv la Covid-19 405 elevi şi 140 de cadre didactice.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barem simulare Evaluare Națională 2021. Limba maternă: maghiară, germană, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă UPDATE

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor! ”Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, revine cu noi scenarii după ce a anunțat că se extinde vacanța de primăvară

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

Denise Rifai a fost cerută în căsătorie. Prezentatoarea aruncă bomba: Îmi doresc copii

CUTREMUR IN SHOWBIZ! De cine ar fi indragostit acum Cătălin Măruță. Probleme mari pentru Andra

Istoria secretă. Filmul pentru care Ceaușescu a interzis-o pe Margareta Pâslaru

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies