Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: ”Vacanța de primăvară va fi prelungită din 2 aprilie în 4 mai!

Vești bune pentru elevi! Vacanța de primăvară a fost prelungită!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că vacanţa de primăvară va fi prelungită, în așa fel încât să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi totodată, să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie.

Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe.

Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat că vacanța de primăvară va fi în perioada 2 aprilie-4 mai. Durata semestrului al doilea nu va fi prelungită, a adăugat Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarații despre rata de infectare în școli. Câte clase au fost închise

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită

o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat”, a transmis ministrul, citat de Agerpres.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță modificări importante privind examenele naționale de anul acesta

Al patrulea avantaj- să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările- clasa a VIII-a, clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu în timpul unei dezbateri organizate de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.

Vești bune pentru elevi! Vacanța de primăvară a fost prelungită!
Vești bune pentru elevi! Vacanța de primăvară a fost prelungită![Sursa foto: PixaBay]

Dezavantaje ale prelungirii vacanței de primăvară

Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie- începea pe 20 aprilie- să fie mutată în luna mai. Deci, punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin”, a declarat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barem Istorie simulare BAC 2021. Grila de corectare a subiectelor la istorie la simularea Bacalaureatului 2021

Barem Matematică simulare BAC 2021. Grila de corectare a subiectelor la matematică la simularea Bacalaureatului 2021

Subiecte Matematică simulare BAC 2021. Ce subiecte au picat la matematică la simularea Bacalaureatului 2021

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

Denise Rifai a fost cerută în căsătorie. Prezentatoarea aruncă bomba: Îmi doresc copii

CUTREMUR IN SHOWBIZ! De cine ar fi indragostit acum Cătălin Măruță. Probleme mari pentru Andra

Istoria secretă. Filmul pentru care Ceaușescu a interzis-o pe Margareta Pâslaru

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies