Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi în școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

După ce s-a vehiculat că nu se pot oferi mărțișoare și flori la început de primăvară în școli, Ministrul Educației clarifică situația!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministerul Educației și al Sănătății, printr-un ordin comun, transmit că este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. „ Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Peste 60.000 de angajați din învățământ ar vrea să se vacinneze în săptămâna următoare

Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat”, mai spunea acesta.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Oana Lis este în doliu. Tatăl vedetei a murit în Spania- bzi.ro

Citeste si: Mărțișoarele și florile rămân doar o amintire! Sunt interzise în școli din cauza pandemiei de coronavirus

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a lămurit problema mărțișoarelor și a florilor interzise în școli la început de primăvară. Cîmpeanu a vorbit la Antena 3 despre încadrarea mărțișoarelor și a florilor, cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie, la categoria obiecte personale. 

Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educației, așa este. Ordinul de ministru comun, Educație, Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal.

Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministerul Educației, decizie finală în cazul ”mărțișoarelor și florilor” în școli

Sorin Cîmpeanu spune că Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens.

Deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației.

Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adăugat Ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Profesoara din Vâlcea prinsă în timp ce fura, acuzată de părinții elevilor că nu le-a înapoiat banii împrumutați. Femeia este dată afară de la școală

Imagini de coșmar într-o creșă din Capitală! O infirmieră a bătut o fetiță. Declarațiile șocante ale părinților

Incident grav într-o școală din Galați! Patru elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete

Horoscop Zilnic Miercuri 14 Aprilie 2021: Unii nativi ar putea experimenta stări tensionate și stresante, precum Racii

Mihai Gâdea aruncă BOMBA serii: Ordinul care bagă Capitala în carantină

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Rusia, încolțită de marile puteri. Marea Britanie își trimite avioanele de luptă în România

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies