Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre prelungirea stării de alertă! Ce se întâmplă chiar de mâine

Ministrul Sănătății a făcut anunțul privind prelungirea stării de alertă chiar și după 15 iulie.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut anunțul privind prelungirea stării de alerte, luni seara, în direct la un post de televiziune. Minsitrul sănătății a afirmat că prelungirea stării de alertă de mâine, 15 iulie, este ”aproape iminentă”, în condițiile în care numărul celor infectați nu scade. Autoritățile estimează că în următoarele 14 zile, numărul celor infectați cu noul coronavirus va fi tot între 500 -700 depistați pe zi.

Totuși, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a dat asigurări că nu se pune încă problema instaurării unei noi stări de urgență, care ar însemna noi măsuri speciale pentru propulație.

Citeste si: VIDEO | Tot mai multe țări europene cer un test covid la graniță, după explozia cazurilor de coronavirus

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru, într-un interviu la B1 tv.

Citeste si: Anchetă în cazul petrecerii de la mare la care au participat zeci de influenceri

fara descriere

Citeste si: Țara care interzice zborurile din România

Ministrul Sănătății a făcut anunțul depsre prelungirea stării de alertă și despre carantinarea anumitor localități

Minsitrul sănătății, Nelu Tătaru, a spus că este posibil în continuare ca anumite localități sau zone să intre în carantină, dacă se descoperă noi focare extinse în respectivele zone.

„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a format ministrul Sănătății, făcând referire la faptul că oamenii care merg la mare, unde nu păstrează distanțarea socială, se pot întoarce acasă infectați, împrăștiind astfel noul coronavirus.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate