Ministrul Sănătății avertizează: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească din ce în ce mai mult”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția asupra pericolului ca numărul de cazuri noi de coronavirus să crească din ce în ce mai mult în România.

Distribuie pe:

Autor: C.B.

Ministrul Sănătății avertizează: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească din ce în ce mai mult”
Ministrul Sănătății avertizează: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească din ce în ce mai mult”


In articol:

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă românilor si avertizează că numărul îmbolnăvirilor poate să crească în continuare. El ia în calcul inclusiv influența pe care o poate avea vidul legislativ creat de Curtea Contituțională de a declara neconstituționale măsurile de izolare și carantinare prin ordin de ministru și nu prin lege.

„Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul acestor trei săptămâni de când avem o creștere, luăm ca repere numărul de decese, numărul de cazuri de la terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu.

În acest context, sunt pacienți care solicită externarea, ei sunt avertizați de către medicul curant, după examenul de aparate și sisteme efectuat de starea în care se află, indicațiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat, se fac recomandări la externare și sunt puși în contextul în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terțe persoane că sunt sub incidența articolului 352 din codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile. În acest context, rămân cu aceleași recomandări – cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare, iar familia și cei care sunt apropiați, în anturajul fiecărui pacient externat, pozitiv, să aibă grijă referitor la precauții și recomandări.

Există riscul ca numărul cazurilor să crească, noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Digi24.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Fiul vitreg al Gabrielei Firea a pozat nud! Răzvan Firea, pictorial de artă într-o revistă germană

Citeste si: Fata de suflet a Ilenei Ciuculete s-a apucat de kickboxing și MMA! Codruța face antrenamente de autoapărare!

Citeste si: Prodanca a făcut senzație la plajă! Cum a arătat impresara la Venus în costum de baie și ce mașină de 375.000 de euro a parcat în fața hotelului! IMAGINI EXCLUSIVE

Nelu Tătaru, despre mesajul OMS

Ministrul Sănătății a făcut precizări despre mesajul transmis de Orranizația Mondială a Sănătății, care a cerut vineri ţărilor din lumea întreagă afectate de noul coronavirus „să se trezească" la realitate în urma situaţiei pandemice şi „să preia controlul" asupra răspândirii acestui virus.

Oamenii trebuie să se trezească. Datele nu mint. Situaţia de pe teren nu minte", declara Michael Ryan, directorul serviciilor de urgenţă din cadrul OMS.

Nelu Tătaru a transmis că mesajul nu este numai pentru populație, ci și către cei care nu cred în pandemia de coronavirus. „Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”, a încheiat ministrul Sănătății.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Decizia surprinzătoare luată de Marcel Pavel, după ce a ieșit din spital. Unde a ”fugit” artistul după ce s-a vindecat de COVID-19

HAOS în spitale! Revenim la starea de urgență? Anunțul făcut de Raed Arafat în urmă cu puțin timp

Alex Bodi a ieșit din carantină și a fugit direct la mare. Cum a sărbătorit alături de Bianca Drăgușanu

Sinucidere șocantă în Craiova! Un tânăr de 28 de ani s-a aruncat de la etajul unui bloc. Primele declarații ale mamei

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies