Ministrul Sănătății, noi declarații despre cazurile de COVID-19! Pacienții asimptomatici și cei cu o formă ușoară de coronavirus vor rămâne acasă, de săptămâna viitoare

În contextul pandemiei de coronavirus de la noi din țară, Nelu Tătaru a făcut noi declarații.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Nelu Tătaru declarații despre pacienții infectați cu COVID-19
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a făcut noi declarații joi, 15 octombrie, despre cazuril de COVID-19. Se pare că Ministrul Sănătății a decis ca începând de săptămâna viitoare, pacienții asimptomatici sau cei cu o formă ușoară de coronavirus, se vor tratata acasă, sub supravegherea medicului de familie. 

Nelu Tătaru, noi declarații despre pacienții infectați cu COVID-19


In articol:

Pacienții care au forme ușoare de infectare cu virusul provenit din China sau care sunt asimptomatici se vor trata de la domiciliu, dacă starea de sănătate este una destul de bună. De asemenea, Nelu Tătaru a mai adăugat faptul că aceste persoane vor fi duse la spital, doar în momentul în care aceștia vor începe să se simtă rău sau când vor prezenta simptome mai grave. Ministrul Sănătății a mai adăugat faptul că ordonanța de urgență va fi aprobată începând cu săptămâna viitoare.

"Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciului sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești", a afirmat, joi, Nelu Tătaru.

Citeste si: Sinucidere terifiantă! A sărit în gol. Lumea vedetelor e îngrozită - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Nelu Tătaru declarații despre pacienții infectați cu COVID-19
coronavirus

În plus, Ministrul Sănătății a mai adăugat faptul că medicii de familie nu vor fi nevoiți să meargă să vadă pacienții, ci doar vor îi vor consulta de la distanță.

"Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări", a precizat şeful de la Sănătate.

Pacienții infectați cu virusul COVID-19, care au forme asimptomatice sau uşoare, vor putea rămâne să se trateze acasă, şi nu la spital, și trebuie să stea şi în izolare timp de 14 zile. De asemenea, ei trebuie să ia măsuri pentru a-și întări imunitatea. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

ANAF a declanșat războiul! Demonstrație de forță anunțată chiar de Florin Cîțu

Horoscop miercuri, 25 noiembrie. Acești nativi își vor întâlni marea iubire: Așteaptă de multă vreme la un singur pas distanță

Nelu Tătaru face un anunț devastator pentru români: „ Va fi nevoie de măsuri noi ”

Nelu Tătaru, mesaj pentru cei ce nu cred în COVID-19: „Să vadă ce se întâmplă în terapiile intensive”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies