Ministrul Sănătății nu susține redeschiderea școlilor. Vlad Voiculescu afirmă că noua tulpină de COVID poate duce la un nou val al pandemiei

Ministrul Sănătății nu susține redeschiderea școlilor. Vlad Voiculescu este de părere că noua tulpină a virusului SARS-COV-2 poate duce la focare.

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății[Sursa foto: Instagram]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Ministrul Sănătății nu susține redeschiderea școlilor. Vlad Voiculescu afirmă că noua tulpină de COVID poate duce la un nou val al pandemiei.

9 din 10 persoane testate, contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7

cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul lucrează la o școală din București. Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare. Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri/ contacții cazurilor, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Sănătății nu susține redeschiderea școlilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu susține redeschiderea școlilor fiindcă se teme de un nou val al pandemiei. Ministrul afrimă că riscul de infectare cu noua tulpină a virusului SARS-COV-2 este ridicat, iar asta poate duce la un nou val al pandemiei. Totodată, se pot crea focare în școli.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: A fost descoperită o nouă mutație a virusului SARS-COV-2 în Germania! Cât de periculoasă este noua tulpină

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Citeste si: Când ne vom întoarce la viața normală. Declarațiile făcute de Klaus Iohannis: ”Dacă facem lucrurile așa cum trebuie...”

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să respecte măsurile de prevenție

Reamintim importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii), informează Ministerul Sănătății.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A fost descoperită o nouă mutație a virusului SARS-COV-2 în Germania! Cât de periculoasă este noua tulpină

S-a publicat prospectul vaccinului anti-COVID-19 Moderna! Ce reacții adverse poate avea și pentru cine nu e recomandat

Bilanț Covid-19, 13 ianuarie! Peste 4.000 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Horoscop Zilnic Duminică 1 August 2021: LEUL va fi pus în situații stresante încă de la primele ore ale dimineții, iar VĂRSĂTORII nu pot accepta faptul că sunt momente în viață...

S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies