Ministrul Sănătății și Ministrul Educației, noi clarificări înainte de începutul noului an școlar: fără măști în spațiile deschise

Sorin Cîmpeanu și Iona Mihăilă, noi declarații cu privire la începutul noului an școlar!

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, si Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu
Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, si Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu[Sursa foto: Captură Video]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au venit astăzi cu noi clarificări în legătură cu începutul noului an școlar. Cei doi oficiali români au vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre măsurile care au fost luate pentru noul an școlar. Ministrul Sănătății a explicat în ce context vor fi folosite măștile de protecție: ” Prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise.

(...) Acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur. Purtarea măștii în școală va fi în continuare obligatorie pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie. (...)  Pentru activitățile sportive în spații închise se va decide pe baza incidenței din zona respectivă dacă se vor desfășura în spațiu închis sau nu, fără mască. Despre vaccinarea în școli(...) adaptăm scenariile în funcție de particularitățile fiecărei comunități și a fiecărei școli.”

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu[Sursa foto: Captură Video]

Precizările făcute de Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că unitățile de învățământ se vor închide doar atunci când indicele de infectare cu coronavirus o să depășească 6 la mia de locuitori.

Citeste si: OMS transmite că datele actuale nu au arătat necesitatea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Oficialii străini critică decizia unor state

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

„T oți participanții la această discuție au agreat că școlile trebuie să se deschidă primele și să se închide ultimele.(...) Sub rezerva validării CNSU, vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste acest prag apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantajat persoanele nevaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă, pentru cei vaccinați.

Peste pragul de șase la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârsta și de specificul activității, iar la carantină se oprește întreaga activitate. Este de preferat să fie într-un mediu controlat, decât să circule în medii necontrolate. Plus că nu vor fi pierderi educaționale”, a anunțat Ministrul Educației.

Citeste si: Ministrul Educației spune că nu vor fi niciun fel de restricții pentru cei nevaccinați: ”Vor fi avantaje pentru cei vaccinați”

De asemenea, Cîmpeanu a vorbit și despre scenariile, care vor intra în vigoare în școli doar dacă se depășește pragul de incidență de 6 la mie: „Preșcolarii, creșe și grădinițe, să poată participa la procesul educațional. Clasele I- VI, pentru că e vorba despre elevi care nu pot fi vaccinați, din păcate trebuie să treacă în online. Pentru clasele VII-XII, inclusiv XII, vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum și dăm beneficii elevilor vaccinați în sensul în care să li se permită să vină la școală cu prezență fizică.”

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Profesoara surprinsă în ipostaze tandre cu un elev, propusă inspector şcolar! Reacția lui Sorin Cîmpeanu

Cum au copiat elevii la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului! Sorin Cîmpeanu: „Candidații sunt identificați și vor fi eliminați”

Barem BAC sesiunea de toamnă 2021 - Proba la alegere, profil real, publicat pe edu.ro. Grila de corectare a subiectelor la Fizică, Chimie, Biologie, Anatomie și Informatică, la...

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies