Mircea Cărtărescu sare în apărarea lui Vladimir Tismăneanu: ”Cum i-au sărit în gât, ca pe arcuri, toți paznicii din oficiu ai moralității publice”

O postare a politologului Vladimir Tismăneanu a declanșat un scandal uriaș, acesta fiind acuzat de rasism.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

O postare a politologului Vladimir Tismăneanu a declanșat un scandal uriaș, acesta fiind acuzat de rasism. Tismăneanu a postat, vineri seară, pe Facebook un ”meme” în care apăreau mai multe ciori pe un gard, cu mesajul ”Aeroportul Țăndărei. Toate zborurile sunt anulate”. Potrivit acestuia, imaginea fusese primită de la Denisa Comanescu, director al editurii Humanitas.

Cărtărescu sare în apărarea lui Tismăneanu. „Cum i-au sărit în gât...”

Citeste si: Vladimir Tismăneanu, taxat dur pentru postarea rasistă la adresa romilor. CNCD s-a autosesizat

Citeste si: Ea este marea iubire a “Printisorului” Nicusor si sora lui Serghei Mizil! I-a despartit Elena Ceausescu, iar pe ea a dus-o cu forta sa avorteze! “Au suferit enorm amandoi dupa despartire”!

Ulterior, Tismăneanu și-a cerut scuze, dar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), prin vocea președintelui Asztalos Csaba, a anunțat că s-a autosesizat în acest caz. În apărarea lui Tismăneanu a sărit colegul Mircea Cărtărescu, care însă și-a șters și el mesajul de susținere după o scurtă perioadă de timp. Iată ce susținea Cărtărescu:

”Mă bucur că dragul meu prieten Vladimir și-a cerut scuze pentru postarea dizgrațioasă despre Țăndărei, mai curând neatentă și care nu-l caracterizează. E un gest nobil, de care nu mulți sunt în stare. Însă priviți cum i-au sărit în gât, ca pe arcuri, toți paznicii din oficiu ai moralității publice. Toți fariseii care se roagă-n picioare, mulțumind Domnului că ei sunt corecți și fără pată, altfel decât vameșii și păcătoșii. Cine va fi însă mai curând îndreptățit, ei sau cel care, greșind, își cere iertare? Am ajuns să trăim vremuri în care unii dețin adevărul absolut și abia așteaptă greșeala seamănului lor. În care nimeni nu-și vede bârna din ochi, în care strigătul ”crucificați-l!” e zgomotul dominant al vremii”, a  scris Cărtărescu.

fara descriere

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate