Mircea Geoană, avertisment sumbru în contextul războiului: ”Intrăm într-o a doua etapă, mai complexă”

Mircea Geoană trage un semnal de alarmă. Secretarul general adjunct al NATO anunță o perioadă critică.

Autor: Alis Pop

In articol:

Rusia și Ucraina se luptă de 48 de zile, iar finalul atacului armat pare departe de a se încheia. În acest context, când situația de pe teritoriul țării condusă de Volodimir Zelesnki este una îngrijorătoare, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că toate datele pe care le deține, venite din Ucraina, arată că urmează, din păcate, o a doua fază a războiului, una mult mai dură.

Din declarațiile făcute de politician, reiese faptul că armata condusă de Vladimir Putin se pregătește intens pentru o nouă ofensivă împotriva ucrainenilor, vizând regiunea Dombas și sudul țării.

Citeste si: Primele imagini din buncărul în care se ascunde Zelenski! Ce se poate întâmpla dacă aprinde luminile? „Trebuie să fie întuneric aici. Ar putea zbura înăuntru”

Mircea Geoană, avertisment sumbru în contextul războiului

Războiul ruso-ucrainean

[Sursa foto: Shutterstock ]

Mircea Geoană: „Partea a doua a războiului va fi diferită”

Un nou atac al Rusiei ar putea fi pus acum pe seama zilei de 9 Mai, atunci când Vladimir Putin, de Ziua Victoriei, va trebui să aibă un prim rezultat al invaziei pe care a pornit-o pe data de 24 februarie.

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Avem toate indiciile că vom avea iminent intrarea în a doua etapă a acestui război, foarte sângeros deja. Intrăm într-o a doua etapă, mai complexă, diferită ca natură de prima etapă, pe un spațiu mult mai larg de teren, atât în est, în Donbas, cât și în sud, către Crimeea și către Mariupol”, a

declarat Mircea Geoană, notează Digi24.

De asemenea, secretarul NATO a mai declarat că noua etapă a războiului se va desfășura pe un front mult mai larg, dar va semăna mai mult cu un atac obișnuit, deși, în continuare, vor exista fapte barbare. Chiar dacă speră ca rușii să pună stop crimelor de război, Geoană este de părere că în Ucraina, din păcare, vor mai fi victime din rândul populației civile.

Fapt ce este un motiv real de îngrijorare atât pentru NATO, cât și pentru statele din vestul Europei. 

”Deja este extrem de barbar și de sălbatic ceea ce fac dânșii, dar repet,   ne așteptăm la reluarea iminentă a ostilităților, pe un front mult mai larg. Acesta va avea o componentă militară mult mai apropiată de un război clasic, și nu de ceea ce am văzut în primele șase săptămâni de război, și din păcate, vom avea și victime din partea populației civile , a mai spus secretarul NATO.

Totodată, el condamnă ferm crimele de război ce s-au produs pe teritoriul țării lui Zelenski și spune că Ucraina, ajutată de NATO, va crea un dosar la Curtea Penală Internațională pentru a demonstra toate nenorocirile produse de ruși, astfel încât cei vinovați să plătească pentru faptele lor barbare.

„Ne este și nouă teamă într-un fel, ca oameni, că ceea ce am văzut până acuma nu este decât vârful icebergului și ne este teamă că acest lucru va putea să reprezinte, poate, pata cea mai sângeroasă a acestui război illogic. Există un efort sistematic din partea Ucrainei și a aliaților din NATO, care asistă și ajută Ucraina, pentru a documenta aceste crime de război, pentru a crea un dosar la Curtea Penală Internațională, pentru că această speță nu are cum să rămână nejudecată și nepedepsită”, a mai precizat oficialul.

De asemenea, oficialul NATO, conștient că războiul va mai dura, a explicat că în continuare Alianța va fi alături de Ucraina. Cât timp va mai dura războiul început de Putin, statele membre vor pune la dispoziția armatei ucrainene tot ce au nevoie pentru a putea face față, în mod just, atacului armat al rușilor.

De altfel, Mircea Geoană îi laudă pe Zelenski și pe liderii ucraineni pentru modul în care încearcă să înfrângă Rusia, fiind conștienți de șansele și puterea lor, dar și de ajutorul dat de NATO.

Citeste si: Militarii ucraineni au dezasamblat una dintre dronele cu care se mândrește Rusia! Nu le-a venit să creadă ce „tehnologie” avea, de fapt, la bază!

”Partea a doua a războiului va fi diferită în calitatea, intensitatea și consistența acestuia, deci, este firesc ca noi să ajutăm Ucraina pentru această etapă a războiului. Eu aplaud determinarea și modul în care președintele Zelenski și liderii armatei ucrainiene definesc obiectivul lor pentru a înfrânge definitiv Rusia, dar, spunea și secretarul general Stoltenberg, trebuie să fim pregătiți ca un astfel de război să fie unul care să dureze, iar noi aici, aliații din NATO, suntem hotărâți să rămânem cu Ucraina atâta vreme cât va fi nevoie de noi și vom ajuta în lupta justă, dreaptă și bravă pe care aceștia o au în continuare de luptat”,  a mai declarat Mircea Geoană.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un lider din Europa s-a întâlnit în premieră cu Vladimir Putin de când a început războiul în Ucraina. Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe: „Conexiunile sunt vechi și...

Se știa de planul lui Putin încă din vara lui 2021! Un oficial al serviciilor secrete rupe tăcerea: „Au încercat să oprească războiul”

Austria, convinsă că Rusia a pierdut deja războiul. Oficialii de la Viena vor să-i arate "adevărul" lui Vladimir Putin: "Să-i spunem care este realitatea"

5 zodii dau lovitura. Berbecii vor obține o reușită importantă

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies