Mircea Negulescu a ajuns în arest. Pentru ce fapte este acuzat

Mircea Negulescu a fost reținut și plasat în arestul central al Poliției Capitalei. Fostul procuror DNA a fost reținut de procurorii de la secția specială.

Mircea Negulescu a ajuns în arest. Pentru ce fapte este acuzat
Mircea Negulescu a ajuns în arest. Pentru ce fapte este acuzat
Autor: Cristi Bus

In articol:

Mircea Negulescu a ajuns în arest. Pentru ce fapte este acuzat
Mircea Negulescu a ajuns în arest. Pentru ce fapte este acuzat

 

Mircea Negulescu a fost reținut în cursul serii de miercuri de SIIJ, fostul procuror DNA fiind acuzat în două dosare că a falsificat probe și a costrâns și corupt mai multe persoane să facă denunțuri și declarații mincinoase.

De asemenea, procurorii de la SIIJ au reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, pentru complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Mircea Negulescu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA- ST Ploieşti, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofiţer de poliţie judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare şi a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA- ST Ploieşti, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 4 persoane, precum şi măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar faţă de 3 persoane, despre care cunoştea că sunt nevinovate, şi ar fi determinat judecătorul de drepturi şi libertăţi să dispună, fără vinovăţie, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, precizează Parchetul General.

6 infracțiuni pe numele lui Mircea Negulescu

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, procurorii SIIJ au dispus miercuri efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Mircea Negulescu pe o durată de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării

şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.

Fostul premier Victor Ponta a reacționat miercuri seară la vestea reținerii de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) a procurorului Mircea Negulescu „Portocală” Negulescu. „Abuzurile grave nu au fost niciodată pedepsite în România. Poate acum se schimbă situația”, spune Victor Ponta, pentru Libertatea.

„Domnul Negulescu a fabricat probe, a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false, a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajati de el, a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova. A avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției”, acuză fostul premier PSD. În SUA sau în orice țară europeană democratică era de mult în penitenciar, în Romînia până azi a fost protejat”, a adăugat acesta.

Cine sunt Mircea Negulescu și Lucian Onea

Secţia pentru procurori a CSM a decis, la jumătatea anului 2018, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, după ce Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pentru infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Mircea Negulescu e urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. El are, alături de Lucian Onea, interdicţie de a-şi exercita profesia de procuror.

"În fapt, procurorii au reţinut că, în anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti", arată Parchetul General

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies