WowNews logo WOWnews
Stories
Mirela Boureanu Vaida recomanda cel mai bun desert. Invata sa prepari si tu MINCIUNELE

Vedete

Mirela Boureanu Vaida recomanda cel mai bun desert. Invata sa prepari si tu MINCIUNELE

De cand petrece mai mult timp pe acasa, Mirela Boureanu Vaida si-a readus aminte de zilele copilariei, atunci cand era de o schioapa, asemenea micutilor ei si isi petrecea zilele de iarna in sanul familiei. Si pentru ca gusturile copilariei nu se uita niciodata, vedeta TV s-a decis sa experimenteze in bucatarie si sa pregateasca unul din cele mai indragite deserturi de odinioara. Simple, ieftine si  pufoase: minciunele sau scovergi. (S-a aflat cine o inlocuieste pe Simona Gherghe in emisiune. Nu te-ai fi gandit niciodata la ea)

Invata si tu sa pregatesti minciunele.

Iata ingredientele de care ai nevoie:

Faina cat cuprinde
4 oua
un varf de cutit de bicarbonat
4 linguri de zahar
2 linguri de ulei
2 linguri unt topit
ulei/ untura pentru prajit

Mod de preparare:


Mai intai, se bat ouale foarte bine si se adauga un praf de sare. Pe rand, se adauga zaharul pudra, untul uleiul, romul si bicarbonatul. Apoi se adauga faina si se framanta aluatul cu mana.


Aluatul se imparte in doua parti egale. Jumatate se intine, iar cealalta jumatate se lasa deoparte.
Foaia trebuie sa fie mai groasa decat cea de la taitei. Cu o rotita zimtata se taie aluatul de la un capat la altul, la distanta de 4 centimetri.
Fasiile lumgi, vor fi taiate oblic din 12 in 12 centimetri. Astfel, se obtin mai multe bucatele rombice. Fiecare bucatica va fi crestata in mijloc, o taietura lunga de circa 4 centimetri.
Se prinde un col al fiecarei bucati, se trece prin deschizatura din mijloc si se trag ambele colturi ascutite. Astfel, va fi realizata forma de funda.

Se pune la incins cratita cu ulei sau untura, iar minciunelele se rumenesc cu grija pe ambele parti. Cand se scot din tigaie se aseaza pe niste servetele, pentru ca grasimea sa fie absorbita, iar apoi se pudreaza cu zahar.