Mister în jurul unei crime comise în Oceanul Pacific, filmată cu telefonul mobil

Misterul care înconjoară asasinarea în largul oceanului a patru bărbaţi - despre care se crede că pot fi refugiaţi, piraţi somalezi sau pescari de la Pacific -, filmată cu telefonul mobil şi postată pe YouTube, persista miercuri, relatează AFP.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereÎn înregistrarea video de zece minute apar patru bărbaţi, agăţându-se de coca unei ambarcaţiuni răsturnate, asupra cărora se trage cu arme de foc de pe ambarcaţiuni de pescuit în larg. Ei mor unul după altul, executaţi sumar pe ocean.

Înregistrarea video, descoperită pe un telefon mobil abandonat într-un taxi, în Fiji, a fost difuzată sub titlul kalooga_36441" Tiruri împotriva echipajului fijian al unei ambarcaţiuni de pescuit, în afara apelor (teritoriale ale) Fiji".

Însă nimic nu permite datarea sau localizarea faptelor, iar autorităţile au anunţat miercuri că victimele nu sunt originare de pe micul arhipelag din Pacific.

"Nu pot să vă spun cum am verificat informaţia, dar pot să confirm că nu este vorba despre cetăţeni fijieni", a declarat şeful Marinei din Fiji, John Fox, citat de The Fiji Times.

Poliţia locală a solicitat asistenţa Interpolului şi a poliţiilor din ţări vecine.

Fiji are o importantă flotă de ambarcaţiuni de pescuit ton, ale căror echipaje provin ţări din întreaga Asie.

Potrivit unor interpreţi angajaţi de postul neozeelandez TVNZ, în înregistrarea video se aud, între alte limbi, mandarina, thailandeza şi vietnameza, iar o inscripţie de pe o navă sugerează că este înmatriculată în Taiwan.

În opinia preşedintelui Asociaţiei pescarilor de ton Graham Southwick, victimele sunt piraţi somalezi, vizaţi de victimele lor.

"Am verificat la (proprietari de) nave taiwaneze (care operează în Fiji) şi au spus «O, da, ştim despre această poveste, a avut loc în urmă cu un an, un an şi jumătate, tipii din apă, în care se trage, sunt piraţi somalezi", a declarat el pentru TVNZ.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate