
kanald.ro
Exclusiv
Ne aflăm în Postul Crăciunului, moment important pentru credincioși, mai ales că mulți dintre ei aleg să respecte tradiția și să nu mănânce alimente de origine animală. Ce facem însă atunci când ținem post și ne este totuși poftă de ceva bun și dulce?! Spune chiar nutriționistul Corina Aricescu!
În timpul postului, oamenii ar putea fi tentați să încerce diferite dulciuri vegane, tocmai pentru a-și satisface micile pofte și plăceri nevinovate. Nu ar fi o problemă pentru nimeni, atâta timp cât am fi atenți la corpul nostru și la numărul de calorii pe care le poate conține o astfel de prăjitură, după cum a explicat chiar nutriționistul Corina Aricescu, pentru WOWbiz.ro.
Dulciurile vegan pot ascunde numeroase capcane atunci când vine vorba de ingredientele lor, mai ales că sunt preparate cu multe alune și unturi vegetale, iar acestea adunate ar putea fi o adevărată problemă pentru cei care încearcă să fie și atenți la siluetă.
O prăjitură pe farfurie
Pentru început, doctorul Corina Aricescu atrage atenția asupra faptului că primul aspect la care ar trebui să ne gândim atunci când luăm dulciuri vegane în post este dacă ne permitem un număr mare de calorii din punct de vedere al sănătății.
Aceasta atrage atenția asupra faptului că produsele vegane sunt de post, însă pentru a înlocui ingredientele de origine animală sunt folosită numeroase uleiuri și unturi vegetale care să le țină locul, iar numărul de calorii pentru o singură felie ar putea să ne surprindă.
„Tot ce înseamnă partea aceasta de produse vegane, fiecare om în parte este necesar să știe în ce etapă mă aflu cu corpul meu? Îmi permit mie kilogramele? Pentru că de multe ori acele produse da, sunt sănătoase, dar în același timp sunt și hipercalorice.
Nutriționistul Corina Aricescu
În ceea ce privește dulciurile vegane ar trebui să ne uităm la suta de grame câte calorii avem pentru că folosesc foarte multe nuci de tot felul, folosesc unt de cocos, alte tipuri de grăsimi, biscuiței și alte lucruri în modul de preparare.
Ne trezim practic că o felie poate să ajungă la 500 de calorii și atunci trebuie să ne întrebăm dacă ne permite sau nu corpul.
Dincolo de dulciurile vegane, în timpul postului există numeroase alte alimente pe care oamenii le consumă fără să știe cât de periculoase pot fi pentru organism. Doctorul Corina Aricescu ne-a explicat, în exclusivitate, cât de periculoase pot fi alimentele dedicate de post și spune că unul dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii le pot face este să citească cu atenție eticheta lucrurilor pe care doresc să le ia din magazin.
Citește și: Mare sărbătoare pe 20 noiembrie 2024 în calendarul ortodox. Un mare sfânt e prăznuit de creștini!
„Capcanele sunt că noi ne regăsim în alimente gustoase în post, dar bogate în carbohidrați. Deci evităm proteina de origina animală. Deci trebuie să ne și sature, dar să fie și plăcută gustului și acestea sunt alimentele bogate în carbohidrați și grăsimi.
Deci vom mânca mai multe paste, mai multă pâine, vom trece la varianta de produse vegetale, unde vine este de multe ori să întoarcem eticheta și să vedem concret la o sută de grame care sunt macronutrienții: adică câtă proteină, câți carbohidrați, câte grăsimi, dar în același timp care sunt sursele lor de proveniență pentru că foarte multe din grăsimile vegetale folosite sunt aterogene(...) De ce trebuie să ne ferim?
Feriți-vă de tot ce înseamnă partea aceasta de produse vegetale de post că nu toate sunt pe o compoziție nutritivă ok. Eu aș sfătui fiecare persoană în parte să citească ambalajele produselor pe care le consumă”, a mai precizat ea.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!
Prăjituri cu fructe