Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Ce este adevărat și ce nu

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Vezi care sunt legendele urbane despre Palatului Parlamentului.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Ce este adevărat și ce nu din legendele urbane care circulă pe internet despre Palatul Parlamentului.

Casa Poporului măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ.

Are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane.

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

Pe vremea lui Ceaușescu se zvonea că acesta ar fi ordonat construcția unei linii de metrou între Casa Poporului şi aeroport, pentru a fi evacuat rapid în cazuri extreme.

Citeste si: Horia Moculescu este conectat în continuare la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului:" Fiica lui se speriase foarte tare"

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

[Sursa foto: Shutterstock]

Se mai spune că în anul Nicolae Ceauşescu a îngropat, sub scara principală a Casei Poporului, de la intrarea din ”13 Septembrie”, un cilindru din oțel, care conținea date despre lucrare: ”Las vouă această Casă...“, a scris fostul președinte al României.

Citeste si: Oana Moșneagu, anunț extrem de trist: „Povestea noastră ajunge la sfârșit”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Într-o altă legendă urbană se vehiculează că Nicolae Ceaușescu voia să demonstreze prin construcția Casei Poporului că este cel mai măreț conducător, iar din acest motiv le-a cerut proiectanților Casei Poporului să execute cel mai performant buncăr antiatomic, care să reziste la un cutremur devastator de peste 8 grade Richter, la atacuri repetate cu rachete performante şi la două bombe atomice lansate succesiv, relatează cic.cdep.ro.

Adăpostul antiatomic din Casa Poporulu i este descris ca o incintă cu pereţi groşi de 1,5 m acoperiţi cu o placă de eclatare, care nu poate fi penetrată de radiaţii şi este compus din sala principală, adică punctul de comandă – cartierul general care trebuia să aibă legături telefonice cu toate unităţile militare din România – şi mai multe apartamente de locuit, destinate conducerii statului, în caz de război.

Care au fost ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu, înainte să fie executat pe 25 decembrie 1989

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

Miturile Casei Poporului pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

[Sursa foto: Shutterstock]

Legende urbane despre Palatul Parlamentului

O mulțime de legende urbane s-au creat în jurul celei mai mari construcții din Europa. Foarte des se spune că Palatul Parlamentului este bântuit de fantomele muncitorilor care au pierit atunci când clădirea s-a contruit.

Citeste si: Moneda românească care se vinde pentru o avere pe internet. Toți colecționarii sunt interesați

Spiritele din Casa Poporului rup sigilii, fluieră sau fac să ţiuie sistemele de securitate. Poveștile despre fantomele din Casa Poporului au început în urmă cu 10 ani, prin mărturisiri ale personalului din turele de noapte.

Se mai spune că în sala Unirii din Palatul Parlamentului există un covor făcut dintr-o singură piesă, care a fost așezat în sală cu macaraua, prin tavan. Alte voci spun că a fost dărâmat un perete exterior pentru ca covorul să fie adus în sală.

Alte voci susțin că tavanul din sala Unirii se poate deschide, pentru ca elicopterul prezidenţial să poată ateriza în sală.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nepotul lui Nicolae Ceaușescu, implicat într-un accident de circulație! ”Ultimul moștenitor” al fostului dictator a fost citat la tribunal! EXCLUSIV

Ce banc i-a spus Mitică Dragomir lui Nicolae Ceaușescu și a regretat. Reacția Elenei Ceaușescu l-a înspăimântat: "I-am spus soției că gata, ne curăță!"

Ce legătură a avut Leonard Miron cu Securitatea lui Ceaușescu! Deși recrutat, fostul prezentator nu a dat nici o notă informativă despre colegii străini!

De mâine, destinul zodiilor se va schimba în bine

Vladimir Putin a dat ordinul! Alertă lângă România. Se întâmplă fix în Marea Neagră

Primești aproape 60.000 euro dacă te muți cu familia în această zonă. Au început să vină doritori din toată lumea

Anamaria Prodan a făcut o criză de nervi! Laurențiu Reghecampf lansează dezvăluiri: „Cred ca deja se depășește limita bunului simț”

FOTO cu fiica lui Ilie Năstase care și-a deschis cont pe o platformă cu conținut pentru adulți – Tânăra a recunoscut tot

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies